Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Queerhistoriska månaden 2023 i november

1.11.202330.11.2023

Texten Queerhistorisk månad med en regnbågsflagga i bakgrunden

Vi utmanar dig och din organisation att delta i månaden och att lyfta fram den nedtystade historien och göra den till allas vårt gemensamma kulturarv!

Queerhistoriens vänner rf bjuder in minnesorganisationer, skolor, konst- och kulturorganisationer samt föreningar att fira queerhistoriska månad varje november. Syftet med månaden är att granska finsk historia och kultur ur ett hbtiqa-perspektiv och inkludera dem i vårt gemensamma kulturarv.

Du kan registrera ditt evenemang direkt på vår webbplats: Anmäl ditt evenemang.

Du kan bläddra i tidigare års eventarkiv för idéer och inspiration till olika sätt att delta (endast på finska för tillfället).

Queerhistoriska månaden är en helhet som är öppet för alla och Queerhistoriens vänner samlar programmet på sin webbplats i en evenemangskalender.

 

Du kan delta i det till exempel enligt följande:

 

1) Genom att organisera ett evenemang eller en utställning:

Programmet genomförs med de deltagande organisationernas och bidragsgivarnas egna finansiering. Den organiserande kroppen ansvarar för sin egen marknadsföring. Teamet som koordinerar Queer History Month modererar evenemangskalendern på vår webbplats och lägger till de evenemang som anmäls där.

2) Genom att göra queerhistoria synlig i vardagen:

Bibliotek kan delta, till exempel genom att organisera relaterade bokrekommendationer och andra materialutställningar. Skolor kan delta genom att organisera temadagar relaterade till ämnet, genom att bjuda in experter på historien om köns- och sexuella minoriteter att tala, eller genom olika workshops eller grupparbeten.

3) Genom att skriva om queerhistoria:

På vår webbplats publicerar vi texter om regnbågshistoria från olika perspektiv. Läs mer på vår webbplats och föreslå en text genom att kontakta oss: https://sateenkaarihistoria.fi/en/instructions-for-authors/

4) Genom att kommunicera om queerhistoria:

Du kan också delta genom att dela material, bilder, texter eller reflektioner relaterade till queerhistoria på sociala medier med hashtags #Sateenkaarihistoria #Queerhistoria #QueerHistory. Du kan länka eller tagga vår profil antingen på Facebook eller Instagram (@sateenkaarihistoria) – vi lyfter fram taggade inlägg eller inlägg med ovanstående hashtags på våra egna kanaler.

 

Många organisationer flyger regnbågsflaggor under Pride-månaden i juni. Om du organiserar aktiviteter under queerhistoriska månad kan november också vara en bra tid för flaggning. Dessutom kommunicerar flaggningen att organisationen har aktiviteter relaterade till ämnet.

 

Ytterligare information:

Mandi Markkanen
Producent (höst 2023)
Queerhistoriens vänner rf
mandi.markkanen@sateenkaarihistoria.fi

Detaljer

Start:
1.11.2023
Slutar:
30.11.2023
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
https://sateenkaarihistoria.fi

Arrangör

Sateenkaarihistorian ystävät
E-post
info@sateenkaarihistoria.fi
Visa Arrangör-webbplats