Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sateenkaarihistoriakuukausi 2023 marraskuussa

1.11.202330.11.2023

Sateenkaarihistoriakuukausi

Haastamme sinut ja edustamasi tahon mukaan tekemään vaietusta historiasta kaikkien jaettua kulttuuriperintöä!

Sateenkaarihistorian ystävät ry kutsuu mukaan niin muistiorganisaatioita, kouluja, taideorganisaatioita kuin järjestöjäkin viettämään sateenkaarihistoriakuukautta joka vuosi marraskuussa. Sateenkaarihistoriakuukauden tavoitteena on tarkastella suomalaista historiaa ja kulttuuria LHBTIQA+ -näkökulmista ja tallentaa niitä osaksi yhteistä kulttuuriperintöämme.

Voit ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan suoraan sivuillamme kohdassa Lisää oma tapahtumasi.

Ideoita ja inspiraatiota erilaisiin osallistumisen tapoihin voi selailla menneiden vuosien tapahtuma-arkistoista.

Sateenkaarihistoriakuukausi on kaikille avoin tapahtumakokonaisuus, jonka tapahtumat kokoamme tapahtumakalenteriin sivuillemme.

 

Teemakuukauden ohjelmaan voi osallistua esimerkiksi seuraavasti:

 

1) Järjestämällä tapahtuma tai näyttely:

Kokonaisuus toteutetaan osallistuvien organisaatioiden ja tekijöiden omalla rahoituksella. Järjestävä taho vastaa omasta tiedotuksestaan. Sateenkaarihistoriakuukautta koordinoiva tiimi moderoi kalenteria ja lisää sinne ilmoitetut tapahtumat.

2) Tuomalla sateenkaarihistoriaa näkyviin arjessa:

Kirjastot voivat osallistua esimerkiksi järjestämällä aiheeseen liittyviä kirjanostoja ja muita aineistonäyttelyitä. Koulut voivat osallistua järjestämällä aiheeseen liittyviä teemapäiviä, kutsumalla sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historian asiantuntijoita puhumaan tai erilaisten työpajojen tai ryhmätöiden kautta.

3) Kirjoittamalla sateenkaarihistoriasta:

Julkaisemme verkkosivuillamme sateenkaarihistoriaa käsitteleviä tekstejä monista eri näkökulmista. Lue lisää sivuiltamme ja ehdota meille tekstiä ottamalla yhteyttä: https://sateenkaarihistoria.fi/verkkolehti/ohjeet-kirjoittajille/

4) Viestimällä sateenkaarihistoriasta:

Voit osallistua Sateenkaarihistoriakuukauteen myös jakamalla sateenkaarihistoriaan liittyvää aineistoa, kuvia, tekstejä tai pohdintoja sosiaalisessa mediassa hashtageilla #Sateenkaarihistoria #Queerhistoria #QueerHistory. Profiilimme voi linkittää tai tägätä mukaan joko Facebookissa tai Instagramissa (@sateenkaarihistoria) – teemme nostoja teemakuukauden postauksista omissa kanavissamme.

 

Monet tahot liputtavat sateenkaarilipuilla Pride-kuukauden aikaan kesäkuussa. Jos järjestät sateenkaarihistoriakuukauden aikana toimintaa, myös marraskuu voi olla hyvää aikaa liputukselle. Liputus viestii samalla, että organisaatiolla on aiheeseen liittyvää toimintaa.

 

Lisätiedot:

Mandi Markkanen
Tuottaja (syksy 2023)
Sateenkaarihistorian ystävät ry
mandi.markkanen@sateenkaarihistoria.fi

Tiedot

Alkaa:
1.11.2023
Loppuu:
30.11.2023
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://sateenkaarihistoria.fi

Järjestäjä

Sateenkaarihistorian ystävät
Sähköposti
info@sateenkaarihistoria.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto