Etusivu / Skrifter av Queerhistoriens vänner / Anvisningar för författare

Anvisningar för författare

Föreningen Queerhistoriens vänner rf, på finska Sateenkaarihistorian ystävät ry, är grundad år 2020 med syftet att främja kännedomen och forskningen om samt bevarandet och synliggörandet av sexuella och könsminoriteters historia samt queerhistoria.

Vi samlar in populär information om finsk regnbågshistoria och dess källor baserat på forskning i online -tidningen Skrifter av Queerhistoriens vänner på vår webbtjänst.

Förutom allmänheten tjänar tidskriftens artiklar särskilt forskare, minnesorganisationer och utbildningsinstitutioner.

Vi publicerar följande typer av text:

Text:Beskrivning:Författaravgift:
ArtiklarKorta (cirka 1000–1200 ord) vetenskapliga artiklar om teman i queerhistorien baserade på forskares egen forskning300 e
InläggKorta (cirka 400-700 ord) texter av olika författare om lagring, forskning eller undervisning i regnbågshistoria150 e
PresentationerPresentationer skrivna av minnesorganisationer om deras samlingar och användbarhet
PressmeddelandePressmeddelande relaterade till föreningens verksamhetsområde

Texter som erbjuds för publicering måste skrivas informativt och i sunt förnuft. Vetenskapliga artiklar använder referenser (interna referenser) och / eller en bibliografi i slutet. Vi publicerar texter på finska, svenska och engelska.

Manuskript skickas till info@sateenkaarihistoria.fi. Tuula Juvonen är chefredaktör för webbtidningen och Kaura Raudaskoski är redaktionssekreterare. Redaktionen består av medlemmar i föreningens styrelse.

Om möjligt, vänligen inkludera en artikelbild. Bilden ska vara tillräckligt stor och helst horisontell, med ett bildförhållande på 16:9, för att kunna visas korrekt på olika plattformar. En bild ökar tillgängligheten till texten, t.ex. genom sökmotorer. Vid behov kan redaktionen producera en artikelbild.

ISSN -numret för artikalr på svenska kommer att ansökas under 2022. Artiklarna kommer att lagras i offentliga databaser och kan kopplas till universitetets forskningsinformationssystem för att få social påverkan för författarna och deras organisationer.