Sateenkaariaineistot talteen!

Mustavalkokuva Vanhan ylioppilastalon julkisivusta. Parvekkeella liehuu banderolli, jossa lukee isolla "Homot ylös kellarista".


TIEDOTE

Sateenkaarihistoria on tärkeä mutta vielä syrjään jäänyt osa kulttuuriperintöämme. Työväen Arkisto käynnistää syksyllä Sateenkaariaineistot talteen -hankkeen, jossa arkisto vastaanottaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiasta kertovia lahjoituksia. Luovuttamalla sateenkaarielämästä kertovia dokumentteja arkistoon mahdollistat osaltasi sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden historian säilymistä, tutkimista ja näkyväksi tekemistä.

Paperiset ja digitaaliset lahjoitukset tallennetaan arkiston kokoelmiin Helsinkiin, esineet ja niihin liittyvät tarinat toimitetaan eteenpäin Työväenmuseo Werstaalle Tampereelle. Työväen Arkisto kantaa yhdessä Werstaan kanssa valtakunnallista vastuuta sateenkaarihistorian tallentamisesta.

Löytyisikö sinulta tai lähipiiriltäsi siis paikallisyhdistysten pöytäkirjoja tai kirjeenvaihtoa? Tai haluaisitko luovuttaa arkistoon henkilökohtaista aineistoa, kuten kirjeitä, muistelmia tai valokuvia?

Arkisto organisoi mielellään myös omaelämäkerrallisia haastatteluja esimerkiksi aktivismiin, kulttuurielämään tai sinulle merkityksellisiin paikkoihin liittyen.
Hanke alkaa elokuussa, jolloin siitä tiedotetaan lisää. Tällä välin ehdit käydä tarkastamassa, mitä kaikkea lahjoitettavaa löydät vintti- ja kellarikomerosta tai tietokoneen syövereistä.
Ennen elokuuta ja hankkeen alkua mahdolliset kyselyt osoitteeseen: info@tyark.fi

Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia on verkkolehti, jota Sateenkaarihistorian ystävät ry julkaisee osoitteessa sateenkaarihistoria.fi/verkkolehti.

Lisätietoa verkkolehdestä

Ohjeet kirjoittajille

ISSN 2737-3908