Etusivu / Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia / Verkkolehdestä

Verkkolehdestä

Sateenkaarihistorian ystävät ry julkaisee verkkosivustollaan sijaitsevassa Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia -verkkolehdessä tutkimukseen perustuvaa yleistajuista tietoa suomalaisesta sateenkaarihistoriasta ja sen lähteistä. 

Lehden kirjoitukset palvelevat suuren yleisön lisäksi erityisesti tutkijoita, muistiorganisaatioita ja oppilaitoksia. 

Verkkolehden ISSN on ISSN 2737-3908. Sen myötä kirjoitukset ideksoidaan julkisiin tietokantoihin ja ne voidaan liittää yliopiston tutkimustietojärjestelmiin kerryttämään yhteiskunnallista vaikuttavuutta kirjoittajalle ja hänen organisaatiolleen.

Sateenkaarihistorian ystävät ry perustettiin vuonna 2020 edistämään sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta koskevan historian tuntemusta sekä sateenkaarihistorian ja queerhistorian tallentamista, tutkimista ja esittämistä.

Verkkolehteä toteutetaan Koneen säätiön tuella (Sateenkaarihistoria näkyväksi -hanke 2021-2022).

Toimitus

Päätoimittaja: Tuula Juvonen
Toimitussihteeri: Kaura Raudaskoski (puheenjohtaja@sateenkaarihistoria.fi)
Muu toimituskunta: Toimitusneuvostoon 2024 kuuluvat Sateenkaarihistorian ystävien hallituksen jäsenet Rita Paqvalén, Jean Lukkarinen, Rose-Marie Peake, Ruka Toivonen ja Pinja Ylioja.

Lehden tekstilajit

Artikkelit ovat tutkijoiden omiin tutkimuksiin perustuvia lyhyitä tieteellisiä artikkeleja sateenkaarihistorian teemoista.
Puheenvuorot ovat eri kirjoittajien lyhyitä puheenvuoroja sateenkaarihistorian tallentamisesta, tutkimisesta tai opettamisesta.
Esittelyt ovat muistiorganisaatioiden kirjoittamia esittelyjä kokoelmistaan ja niiden käytettävyydestä.
Arvostelut ovat sateenkaarihistorian asiantuntijoiden arvioita kirjoista tai muista kulttuurituotteista.
Tiedotteet ovat yhdistyksen ja yhteistyökumppanien toimialaan liittyviä tiedotteita.

Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia on verkkolehti, jota Sateenkaarihistorian ystävät ry julkaisee osoitteessa sateenkaarihistoria.fi/verkkolehti.

Lisätietoa verkkolehdestä

Ohjeet kirjoittajille

ISSN 2737-3908