Etusivu / Julkaisuja / Kirjastojen kokoelmat

Kirjastojen kokoelmat

Monet kirjastot kokoavat ja julkaisevat pride-teemakokoelmia ja sateenkaarihyllyjä, joista löytyy myös sateenkaarihistoria-aiheista aineistoa.

Yliopistokirjastot

Kaikki suomalaisten yliopistokirjastojen asiakkaat voivat käyttää kirjaston painettuja kokoelmia, mutta sähköisiin kokoelmiin voi liittyä käyttörajoituksia. Osa aineistoista on vapaasti verkossa, osaan täytyy kirjautua yliopiston käyttäjätunnuksella. Yliopistoyhteisön ulkopuoliset käyttäjät saavat arvokkaita lukuvinkkejä, vaikka aineistoon eivät pääsisikään.

Ammattikorkeakoulut

Yleiset kirjastot

Helmet-kirjaston Sateenkaarihyllyn esimerkin mukaan monet kirjastot ovat alkaneet koota omia sateenkaarihyllyjään. Voit selata niiden kokoelmia allaolevista linkeistä.

Lue myös:
Hämäläinen, Pipsa (2021). Kirjastot ja Pride: Selvitys Prideen osallistumisesta sekä sateenkaarihyllyistä yleisissä kirjastoissa. Pro gradu, Informaatiotutkimus. Tampereen yliopisto

FINNA

Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden hakupalveluiden kokonaisuus. Sen kokoelmista löytyy aineistoja esim. hakusanoilla “queer” OR “sukupuolivähemmistöt” OR “homoseksuaalisuus” OR “seksuaali-identiteetti”, jonka jälkeen voi tehdä lisärajauksia.

Lue myös:
Finnan esittely Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia -verkkolehdessä: Finnan aarteet harrastajille ja tutkijoille