Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sateenkaarihistorian Wikipaja 2022

24.11.2022 klo 16:0019:00

Vapaa pääsy
Kädet kirjoituskoneen näppäimistöllä

Marraskuussa vietetään vuosittaista sateenkaarihistoriakuukautta. Tule oppimaan suomalaisesta sateenkaarihistoriasta ja lisäämään puuttuvaa sateenkaarihistoriaa Wikipediaan!

På svenska här: Queerhistoriska Wikipedia Workshp 2022
In English here: Queer History Wikipedia Workshop 2022

Tapahtuman kuvaus

Mitä ja miksi?

Sateenkaarihistoria on kaikkien yhteistä historiaa, mutta sen ympärillä vallitsee paljon hiljaisuutta. Suomalaisesta sateenkaarihistoriasta kuten muustakaan marginaalisesta historiankirjoituksesta ei ole aina helppoa löytää luotettavaa, avointa tietoa. Myös Wikipediassa on valtavasti sateenkaarihistoriaan liittyviä aukkoja kuten tärkeitä puuttuvia sivuja ja sivujen osioita tai yksittäisiä mainintoja. Nämä puutteet työntävät sateenkaarihistoriaa edelleen hiljaisuuteen ja vääristävät ymmärrystä yhteisestä historiasta.

Tule mukaan täydentämään Wikipediaan sateenkaarihistorian sisältöjä ja saattamaan sateenkaarihistoriaa kaikkien käyttöön!

Missä ja milloin?

Sateenkaarihistorian Wikipaja järjestetään torstaina 24.11.2022 klo 16–19.

Tapahtuma järjestetään hybridinä eli samaan aikaan fyysisesti HAM Tennispalatsissa, Helsingissä (Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki), sekä Zoomissa, verkossa. Voit ilmoittautuessasi valita osallistumistapasi.

Kenelle?

Wikipajaan voi osallistua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut! Sinun ei tarvitse olla sateenkaarihistorian tai Wikipedian editoinnin asiantuntija, vaan voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Olitpa sitten queer-nuori tai kokenut sateenkaarihistorian tutkija, sateenkaariaktivisti tai liittolainen, Wikipajassa pääset asioista jyvälle yhdessä, ja tukea on saatavilla.

Wikipaja on erityisen hyvä tilaisuus tutustua suomalaiseen sateenkaarihistoriaan matalalla kynnyksellä sekä tietysti oppia Wikipedian editointia samalla mukavassa porukassa. Voit ilmoittautua mukaan vaikka kaverisi kanssa.

Miten?

  1. Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan, niin osaamme varata välipalaa ja varautua osallistujamäärään paikan päällä ja etänä. Tapahtuma on maksuton.
  2. Luo mielellään etukäteen Wikipediaan tunnus. Tuo mahdollisuuksien mukaan oma kannettava tietokone mukanasi, jos osallistut paikan päällä.
  3. Tapahtuma alkaa pienellä esitelmällä, joka virittää sateenkaarihistorian tunnelmaan.
  4. Koko tapahtuman ajan sateenkaarihistorian tutkijat päivystävät ja neuvovat sisältöasioissa sekä lähteiden löytämisessä ja merkitsemisessä. Mukana on lisäksi Wikipedia-asiantuntijoita, joka neuvovat Wikipedian teknisissä kysymyksissä.
  5. Sateenkaarihistorian ystävät järjestää paikalle lähdekirjallisuutta ja listaa verkon avoimia lähteitä. Näin lähteiden merkitseminen kirjoittamiisi teksteihin on helppoa. Lähteet auttavat tekstien arvioinnissa ja tekevät niistä pätevämpiä.
  6. Työpajan aikana on tarjolla pientä vegaanista purtavaa ja juotavaa – sekä tietysti hyvää seuraa!

 

Ohjelma

16.00–16.30 Alustus sateenkaarihistoriasta (Tuula Juvonen ja Sandra Hagman)

16.30–16.45 Tietoisku Wikipedian käytännöistä (Kimberli Mäkäräinen, Susanna Ånäs)

16.45–18.45 Työpaja, kirjoittamista, vapaata keskustelua ja virvokkeita – asiantuntijat paikalla koko tapahtuman ajan

18.45–19.00 Yhteenveto, palaute ja lopetus

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on auki 23.11.2022 asti. Tapahtuma on maksuton. Mukaan mahtuu rajattu määrä henkilöitä, sekä paikan päällä että etänä.

(Jos yllä oleva lomake ei toimi, voit ilmoittautua myös Google Forms -lomakkeellamme.)

 

Saavutettavuus

Esitelmät ja puheenvuorot tapahtumassa ovat suomen kielellä. Tapahtumassa ei ole yleistä viittomakielistä tulkkausta tai kirjoitustulkkausta.

Tapahtumassa on käytössä Sateenkaarihistorian ystävien turvallisemman tilan periaatteet. Tutustuthan niihin etukäteen.

Paikan päällä osallistuminen:

HAM Tennispalatsi sijaitsee osoitteessa Eteläinen rautatiekatu 8 ja on liikkumisesteetön. HAMin lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. HAM-sali sijaitsee lippukassan kanssa samassa kerroksessa.

Terveysturvallisuus: Ethän tule tapahtumaan, jos tunnet itsesi flunssaiseksi tai sinulla on flunssan oireita. Pidäthän huolta hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä, ja tapahtumassa on saatavilla maskeja sekä käsien desinfiointiainetta. Seuraamme koronatilannetta ja ilmoitamme mahdollisista muutoksista ilmoittautuneille sekä tällä sivulla.

Lue täältä saapumisohjeet HAM Tennispalatsiin (aukeaa uuteen välilehteen)

Lue täältä HAMin tarkemmat saavutettavuustiedot (aukeaa uuteen välilehteen)

Verkossa osallistuminen:

Etäosallistuminen järjestetään Zoomin välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki tapahtumaviikolla. Etäosallistujat voivat seurata tapahtuman alun esitelmiä (ks. ohjelma). Tapahtuman koordinaattori Kaura Raudaskoski on Zoomissa linjoilla koko tapahtuman ajan, välittää kysymyksiä ja kommentteja paikan päällä oleville asiantuntijoille. Keskustelemme kuitenkin mielellämme saavutettavuustoimenpiteistä, joten olethan meihin yhteydessä, jos sinulla on tarpeita tai toiveita!

 

Lisätietoja:

Kaura Raudaskoski

Sihteeri ja hankekoordinaattori

Sateenkaarihistorian ystävät ry

sihteeri@sateenkaarihistoria.fi

+358 45 783 17571 (ti-pe)

Tiedot

Päivämäärä:
24.11.2022
Aika:
16:00–19:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen Rautatiekatu 8
Helsinki, 00100
+ Google Map
Puhelin
09 310 87001
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Sateenkaarihistorian ystävät
Sähköposti
info@sateenkaarihistoria.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto