Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sateenkaarihistorian gradupäivä Tampereella pe 10.11.2023

10.11.2023 klo 10:1517:00

Henkilö nojaa pöytään kirjapinon takana, ja hänestä näkyy vain kyynärpäät. Päällä teksti Sateenkaarihistorian gradupäivä 10.11.2023.

Sateenkaarihistorian ystävät ry ja Suomen Queer-tutkimuksen Seura järjestävät yhteistyössä Tampereen ja Turun yliopistojen sukupuolentutkimuksen oppiaineiden kanssa ohjauspäivän opiskelijoille, jotka ovat tekemässä tai suunnittelemassa sateenkaarihistoriaan liittyvää opinnäytettä. Ohjauspäivä on avoin kaikkien yliopistojen opiskelijoille, opinnäyte voi olla mille tahansa tieteenalalle ja käsitellä mitä tahansa historiallista ajanjaksoa ja maantieteellistä aluetta.

Historianopiskelijoiden lisäksi myös muiden oppiaineiden opiskelijat ovat tervetulleita saamaan kommentteja sateenkaarihistoriaa käsitteleviin työpapereihinsa, joista on tekeillä opinnäytetyö tai artikkeli. Päivä on avoin kaikkien yliopistojen opiskelijoille, osallistujille maksuton ja Sateenkaarihistorian ystävät korvaavat osallistujien matkakulut Suomessa halvimman matkustusmuodon mukaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ohjaustapaamiseen 25.9. mennessä tästä:

Ilmoittautumislomake

Hyväksymisestä ilmoitetaan viikolla 39.

Hyväksytyt osallistujat toimittavat kommentoitavan paperinsa (n. 12 sivua suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi) viimeistään pe 27.10. sekä Tuula Juvoselle tuula.juvonen at tuni.fi että Riikka Taavetille riikka.taavetti at utu.fi. He jakavat paperit työryhmiin ja toimittavat ne luettavaksi edelleen muille osallistujille, jotka pitävät saamansa paperit luottamuksellisina – niitä EI jaeta eteenpäin, eikä niihin viitata ilman kirjoittajien lupaa. Kaikki työryhmän jäsenet lukevat toistensa paperit ja kommentoivat niitä tavalla, joka auttaa kirjoittajaa tekstinsä työstämisessä. Tapaamisessa papereita ei enää esitellä muille, vaan siirrymme suoraan keskustelemaan niistä.

Liitä paperiin oma nimesi ja yhteystietosi, paperin otsikko, ja lyhyt kappaleen mittainen kuvaus siitä, mikä on paperin luonne (esim. historian oppiaineen gradun johdanto, tutkimussuunnitelma sukupuolentutkimuksen graduun, artikkelikäsikirjoitus SQS-lehteen tms.) ja millaisiin asioihin toivoisit muilta kommentteja (tekstin rakenne, aineiston hankinta, menetelmälliset ratkaisut, teoreettiset keskustelut jne.).

Ohjauspäivä järjestetään Tampereen yliopistossa pe 10.11.2023

Linna-kiinteistössä, seminaarihuoneessa K110.

 

Ohjelma

10:15 Tervetuloa

10:30–12:30 Työryhmien tapaaminen I

12:30–14:00 Lounas Tampereen yliopiston päärakennuksen ruokalassa (omakustanteinen)

14:00–16:00 Työryhmien tapaaminen II

16:00–17:00 Mitä päivästä jäi käteen, ja kuinka tästä eteenpäin?

 

Opiskelijoiden työpapereita kommentoivat naistutkimuksen dosentti Tuula Juvonen Tampereen yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineesta ja yliopistonlehtori Riikka Taavetti Turun yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineesta, sekä mahdollisesti FT Rose-Marie Peake ja väitöskirjatutkija Jean Lukkarinen Turun yliopiston kulttuurihistorian oppianeesta.

Tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
10.11.2023
Aika:
10:15–17:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Tampereen yliopisto: Linna
Kalevantie 5
Tampere, 33100 Suomi
+ Google Map
Puhelin
040 190 9696
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Sateenkaarihistorian ystävät
SQS – Suomen Queer-tutkimuksen Seura