Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sateenkaarevat sisällöt Kansallismuseossa

14.10.202231.8.2023

Vapaa pääsy - 15€

Helsinkin Priden päätapahtumapaikkana vuosina 2019 ja 2020 toiminut Kansallismuseo haluaa nostaa Suomen historiaa esille LHBTIQA+ -näkökulmista pysyviin näyttelyihinsä suunnitellulla sateenkaariaudiokierroksella sekä sateenkaarihistoriaa käsittelevällä YouTube-soittolistalla.  

Sateenkaaren tällä puolen -audiokierroksella pääset tutustumaan LHBTIQA+-kulttuuriperintöön esihistoriasta 1900-luvulle asti. Kierros kattaa seitsemän esinettä, jotka tunnistaa näyttelyssä sateenkaarikuviollisesta tagista. 

Audiokierros sisältyy pääsylipun hintaan, ja sen voi kuunnella paikan päällä joko maksuttomalla audiokierroslaitteella tai puhelimella. Koska laitteita on rajallinen määrä eikä niitä pääsääntöisesti voi varata etukäteen, suosittelemme ottamaan mukaan oman puhelimen ja kuulokkeet.  

Kierros on kuunneltavissa Kansallismuseon aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin klo 11–18 (ke klo 11-20 ajalla 2.12.-2.4.). Tekstit on kirjoittanut taide- ja kulttuurihistorioitsija Oscar Ortiz-Nieminen, kielivaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi, englanti ja venäjä.  

Suomen kansallismuseon YouTube-kanavalta löytyy Sateenkaareva historia -videoita, joissa kuullaan muun muassa homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnin historiasta tutkija, tietokirjailija Sandra Hagmanilta, historiantutkija Riikka Taavetin pohdintaa historian tulkintojen merkityksestä Suomen moninaisen menneisyyden esittämisessä sekä keskustelu representaatioiden merkityksestä sateenkaarihistorialle. 

Kansallismuseo on sitoutunut noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita. Jokaisella on oikeus omaan ja yhteiseen kulttuuriperintöön. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat arvokkainta kansallisomaisuuttamme. Suomen kansallismuseon tehtävä on lisätä ymmärrystä kulttuureista ja moninaisuudesta sekä edistää kulttuurista kestävyyttä – kaikille.  

Kansallismuseo on tilana esteetön. 

Sateenkaareva historia -soittolistan videoihin on saatavilla tekstitykset niin suomeksi kuin automaattisena käännöksenä useille muille kielille.  

 

Kansallismuseon saavutettavuus ja esteettömyys: 

https://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/saavutettavuus  

https://www.kansallismuseo.fi/fi/suomen-kansallismuseo/turvallinen-tila  

Kansallismuseon aukioloajat ja pääsymaksut: 

https://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/aukioloajat-ja-paasymaksut   

Sateenkaareva historia -soittolista: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVuy7uac3XrrT0P7nXre4_bljsMfP-BFg   

Tiedot

Alkaa:
14.10.2022
Loppuu:
31.8.2023
Hinta:
Vapaa pääsy - 15€
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.kansallismuseo.fi/fi/ajankohtaista/suomen-historiaa-sateenkaaren-vareissa

Tapahtumapaikka

Kansallismuseo
Mannerheimintie 34
Helsinki, 00100
+ Google Map

Järjestäjä

Museovirasto
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto