Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kvääriä Okuhistoriaa

30.11.2023 klo 17:3019:30

Vapaa pääsy

Mitä on queer/kvääri tässä ajassa ja paikassa?
Miten queer-historia määrittyy ja mitä oikeastaan on historia?

Tervetuloa näiden teemojen pariin jakamaan yhteistä tilaa, jossa kaikenlainen kvääri oleminen on sallittua. Yhdessä tarjoamme Kväärille Okuhistorialle tilan löytyä, syntyä, muodostua ja jäsentyä joksikin.

Jokaisella tapaamisella on jokin aihe tai teema, ja järjestäjät fasilitoivat tapahtuman siten, että voit vain tulla paikalle.

Tapaamiset kerran kuukaudessa marraskuusta 2023 maaliskuuhun 2024.

Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka tavalla tai toisella tuntevat halua ja tarvetta jakaa queerille, LGBTQIA+:lle ja sateenkaariyhteisölle omistetun tilan. Meitä inspiroi Queer-ekologian instituutin (IQECO, 2019) muotoilema määritelmä termille queer. Sen perusajatuksena on, että jokainen, — mukaan lukien myös ei-inhimilliset lajit — joka tuntee kuuluvansa yhteiskunnassa vähemmistöön tai alisteiseen asemaan, on osa queer-yhteisöä riippumatta taustastaan, rodullistetusta asemastaan, taidoistaan, tuloistaan, kansallisuudestaan, seksuaalisuudestaan tai sukupuolestaan.

Alle 15-vuotiaille aikuisen seurassa. Yläikärajaa ei ole.

Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Lisätiedot tästä.

Queerhill Histories / Kvääriä Okuhistoriaa on osa Sateenkaarihistorian Ystävät ry:n järjestämää Sateenkaarihistoriakuukausi-teemahanketta Marraskuussa 2023.

Yhteistyössä ONCE WE WERE ISLANDS, Nadja Leham ja Helmi Räisänen. Sateenkaarihistorian Ystävät ry:n tukemana

Ensimmäisessä tapaamisessamme ONCE WE WERE ISLANDS -performanssikollektiivi kertoo joistakin queer-historian tutkimuskohteistaan, kuten 2023-hankkeesta, jossa Reidar Särestöniemen maalauksia ja elämää tarkastellaan uudelleen queer-näkökulmasta. Puhumme myös suunnitelmistamme tulevien tapaamisten suhteen ja siitä, mitä toivomme löytävämme ja jakavamme yhdessä.

Kysymmekin, miten voimme herättää kiinnostusta Outokummun Queer-historiaa kohtaan?
Onko olemassa merkittäviä hahmoja tai kirjallisia kertomuksia liittyen teemaan?
Onko muita piilotettuja tapoja jäljittää alueen queeriyttä?
Miten luomme itse queer-historian kerrostumia tapaamistemme kautta?

Tapahtumatiedot

Milloin?
Ensimmäinen tapaaminen torstaina 30.11 klo 17:30-19:30

Tapaamisia kerran kuussa. Tiedotamme pian seuraavista tapaamisista.

Missä?
Outokummun kirjasto, Koulukatu 7. Huoneen nimi on Galleria. Olemme teitä vastassa aulassa.

Kieli
Suomi ja englanti. Jotkut materiaaleista löytyvät vain suomeksi tai englanniksi. Yritämme tapaamisen aikana parhaamme mukaan tulkata ja mahdollistaa, että ymmärrämme toisiamme, sekä ottaa huomioon tarve kommunikoida muulla kielellä kuin suomeksi ja englanniksi.

Lisäkysymykset 
info@oncewewereislands.com

Saavutettavuustiedot

Kirjaston sisäänkäynnillä on liuska ja ovi avatuu sähköisesti. Ulko-oven kohdalla on parin senttimetrin kynnys. Kirjastossa on pyörätuolilla saavutettava wc. Kokous pidetään huoneessa, jonka nimi on “Galleria”. Siinä on ikkunoita joista näkee sisään huoneeseen käytävästä.

Meillä ei ole viittomankielistä tulkkia. Tapaamisen saa osallistua haluamallaan tavalla. Voi puhua tai vain tulla kuuntelemaan. Tapahtumasta saa lähteä ja / tai tulla takaisin itselleen sopivalla tavalla. On ok istua esimerkiksi lattialla tai vaihtaa asentoa. Tapaamisessa tarjoilemme pientä purtavaa ja juotavaa. Ruoka on vegaanista ja ei sisällä pähkinöitä.

Jos sinulla on erityisiä saavutettavuustarpeita tai muita kysymyksiä, ole yhteydessä:
info@oncewewereislands.com

Tiedot

Päivämäärä:
30.11.2023
Aika:
17:30–19:30
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://oncewewereislands.com/Queerhill-Histories

Järjestäjä

ONCE WE WERE ISLANDS
Sähköposti
info@oncewewereislands.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto