Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ANOTHER REAL SPHERE – HINNI HUTTUNEN -näyttely Mikkelin taidemuseossa

1.10.2022 klo 10:0022.1.2023 klo 17:00

3€ - 6€

Another Real Sphere kertoo suurista aiheista kuten rakkaudesta, mutta myös raskaista ja kevyistäkin, esimerkiksi pimeydestä, treffeistä, mielikuvituslemmikeistä, kummituksista, kotikaupungeista, lihavuudesta, verisistä kyyneleistä ja syljestä, yksinäisyydestä, loputtoman nolouden ihanuudesta ja liioittelusta.

Kuvataiteilija Hinni Huttunen käsittelee taiteessaan identiteettiin liittyviä teemoja, kuten kehollisia normeja ja queeriutta. Huttunen käyttää queer-käsitettä taiteellisen toiminnan yhteydessä kuvaamaan teosten näkökulmaa, joka suhtautuu kriittisesti erilaisiin yhteiskunnan sääntöihin, kuten heteronomatiivisuuteen ja sukupuolitettuihin sosiaalisiin rakennelmiin, kuten kauneusihanteisiin. Taiteilija kertoo usein miettivänsä työskennellessään, kenelle hän teoksia tekee ja kuka tulee niiden äärellä iloiseksi ja keitä teokset koskettavat. Huttunen työskentelee pääasiassa omakuvien parissa ja esiintyy itse teoksissaan, sillä hän kokee sen helpoksi, hard-coreksi ja välittömäksi.

Näyttelyn teokset muodostavat uuden ulottuvuuden, eräänlaisen hypertodellisuuden, joka syntyy, kun keskitytään vain tärkeisiin asioihin. Teosten tunnelmat liikkuvat epävarmuuden sekä liiallisen itsevarmuuden rajapinnoilla kysyen tavoitellaanko teoksissa rehellisyyttä vai tunteiden täydellistä liioittelua. Näyttely koostuu video- ja valokuvateoksista vuosilta 2014–2022.

Hinni Huttunen (s. 1990, Pieksämäki) on kuvataiteilija, joka työskentelee videon ja valokuvan parissa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 ja kuvataiteen maisteriksi Tukholman Kungliga Konsthögskolanista vuonna 2018. Huttunen asuu ja työskentelee Tukholmassa. Mikkelin taidemuseon näyttely on Hinni Huttusen ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa.

Taiteellista työskentelyä ja näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Etelä-Savon taidetoimikunta.

Lisätietoja taiteilijasta:
Kuvataiteilija Hinni Huttunen, hinni.huttunen@gmail.com https:/­/­www.hinnihuttunen.com/­
www.instagram.com/­innih

Mikkelin taidemuseon museokauppa tukee yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa! Museokaupassa on myynnissä Pride-tuotteita, ja lahjoituksia varten museokaupassa on Etelä-Savo Pride ry:n keräyslipas Another Real Sphere – Hinni Huttunen -näyttelyn ajan. Tuotteiden myyntitulot ja keräyslipaslahjoitukset menevät lyhentämättöminä Etelä-Savo Pride ry:n yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön tueksi.

Another Real Sphere – Hinni Huttunen Mikkelin taidemuseossa 1.10.2022 – 22.1.2023. Taidemuseo on avoinna näyttelyn ajan ke-su klo 10–17. (Suljettu 6.12., 24.-26.12., 1.1. ja 6.1., museo suljetaan juhlapyhien aattona klo 16).

Näyttelyvierailun hinta:
Aikuiset 6 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 3 €, alle 18-v. ilmaiseksi, valtakunnallinen Museokortti käy!

 

 

Tiedot

Alkaa:
1.10.2022 klo 10:00
Loppuu:
22.1.2023 klo 17:00
Hinta:
3€ - 6€
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
www.mikkeli.fi/taidemuseo/nayttelyt

Tapahtumapaikka

Mikkelin taidemuseo
Maaherrankatu 18-20, kauppakeskus Akseli 2. krs.
Mikkeli, 50100
+ Google Map
Puhelin
+358401295090
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Mikkelin kaupungin museot
Puhelin
+358401295090
Sähköposti
museot@sivistys.mikkeli.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto