Etusivu / Tapahtumat / Tekniset ohjeet sujuvaan Zoom-osallistumiseen

Tekniset ohjeet sujuvaan Zoom-osallistumiseen

Ennen tapaamista

Jotta etätapaaminen olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme lataamaan Zoom-sovelluksen etukäteen tietokoneelle. Jos tämä ei ole mahdollista, voit osallistua myös internet-selaimen välityksellä, mutta se ei ole suositeltavaa. Ilmaisen sovelluksen (”Zoom Client for Meetings”) voit ladata täältä: https://zoom.us/download 

Ethän jaa sähköpostissa saamaasi osallistumislinkkiä koskaan eteenpäin julkisesti! Näin vältymme ulkopuolisilta häiriöiltä.

Otathan huomioon seuraavat asiat mahdollisuuksien mukaan:

  • Osallistu tapaamiseen mieluummin tietokoneella kuin muilla mobiililaitteilla.
  • Valitse osallistumista varten mahdollisimman rauhallinen ja hiljainen paikka.
  • Käytä mikrofonikuulokkeita äänen laadun parantamiseksi, jos se on mahdollista.
  • Varmista, että sinulla on käytössäsi mahdollisimman hyvä internet-yhteys.

Tapaamiseen liittyminen

Pääset Zoom-tapaamiseen klikkaamalla sähköpostitse saamaasi liittymislinkkiä. Linkki aukeaa ensin selaimeen, ja Zoom pyytää sitä kautta oikeutta avata varsinaisen Zoom-ohjelman. Jos olet asentanut ohjelman, kokous avautuu seuraavaksi siinä.

Tulet aluksi niin kutsuttuun odotushuoneeseen. Voit odottaa rauhassa, sillä kokouksen ylläpitäjä saa ilmoituksen saapumisestasi ja päästää sinut sisään kokoukseen sen alettua.

Kun saavut kokoukseen, Zoom pyytää yleensä lupaa käyttää mikrofoniasi ja äänentoistoasi. Anna lupa valitsemalla Join with computer audio. Kuulet kokouksen äänet ja muut kuulevat sinut vasta annettuasi tämän luvan.

Tapaamisen aikana

Sateenkaarihistorian ystävien kokouksissa ja tapaamisissa liityt linjoille yleensä mikrofoni valmiiksi mykistettynä. Kun sinulla on puheenvuoro, mikrofoni pitää laittaa erikseen päälle. Tietokoneella osallistuessa tämä tapahtuu kokousikkunan vasemmasta alakulmasta pienestä mikrofonikuvakkeesta painamalla.

Tapaamisissa noudatetaan yhdistyksen turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan niihin etukäteen.

Teknisten ongelmien sattuessa

Mikäli kohtaat ongelmia esimerkiksi äänen suhteen, voit ilmoittaa asiasta Zoomin chatissa. Chatin saat auki painamalla puhekuplakuvaketta kokousikkunan työkalupalkista, joka on joko ylä- tai alareunassa. Jos kuvake ei ole näkyvissä, saat chatin auki painamalla kolmea pistettä työkalupalkista.

Usein odottamattomien ongelmien ensiapuna toimii, että poistuu kokouksesta ja liittyy samasta linkistä uudelleen. Muut voivat chatissa myös neuvoa, jos ongelma on helppo ratkaista.

Tarkista, että mikrofoni on päällä ja että sinulla on oikea äänilaite käytössä (mikrofoni sekä kuulokkeet/kaiutin). Pääset muuttamaan ääniasetuksia kokouksen aikana Zoom-ikkunan vasemmasta alakulmasta mikrofonikuvakkeesta. Kuvakkeen kulmassa olevasta pienestä nuolesta voit vaihtaa äänilaitetta, jos asetukset ovat jostain syystä väärin liittyessäsi kokoukseen.

Jos et avusta huolimatta saa kokousta toimimaan, ole yhteydessä järjestäjään sähköpostilla tai puhelimitse. Sateenkaarihistorian ystävien omissa tapahtumissa löydät järjestäjän yhteystiedot aina tapahtumasivulta.