Ohjeet kirjoittajille

Sateenkaarihistorian ystävät ry. perustettiin vuonna 2020 edistämään sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta koskevan historian tuntemusta sekä sateenkaarihistorian ja queerhistorian tallentamista, tutkimista ja esittämistä. 

Keräämme verkkosivustollamme sijaitsevaan Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia -verkkolehteen tutkimukseen perustuvaa yleistajuista tietoa suomalaisesta sateenkaarihistoriasta ja sen lähteistä. 

Lehden kirjoitukset palvelevat suuren yleisön lisäksi erityisesti tutkijoita, muistiorganisaatioita ja oppilaitoksia. 

Julkaisemme seuraavanlaisia tekstilajeja:

Teksti:Kuvaus:Kirjoittajapalkkio:
ArtikkeleitaTutkijoiden omiin tutkimuksiin perustuvia lyhyitä (n. 1000–1200 sanaa) tieteellisiä artikkeleja sateenkaarihistorian teemoista300 e
PuheenvuorojaEri kirjoittajien lyhyitä (n. 400–700 sanaa) puheenvuoroja sateenkaarihistorian tallentamisesta, tutkimisesta tai opettamisesta150 e
EsittelyjäMuistiorganisaatioiden kirjoittamia esittelyjä kokoelmistaan ja niiden käytettävyydestä
TiedotteitaYhdistyksen toimialaan liittyviä tiedotteita

Julkaistavaksi tarjottavat tekstit tulee kirjoittaa informatiivisesti ja yleistajuisesti. Tieteellisissä artikkeleissa käytetään lähdeviitteitä (sisäviitteet) ja/tai niiden loppuun lisätään kirjallisuusluettelo. Julkaisemme tekstejä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen info@sateenkaarihistoria.fi. Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia -verkkolehden päätoimittaja on Tuula Juvonen ja toimitussihteeri Kaura Raudaskoski. Toimitusneuvosto koostuu Sateenkaarihistorian ystävien hallituksen jäsenistä. 

Verkkolehdelle haetaan ISSN-numero syksyllä 2021. Kirjoitukset ideksoidaan julkisiin tietokantoihin ja ne voidaan liittää yliopiston tutkimustietojärjestelmiin kerryttämään yhteiskunnallista vaikuttavuutta kirjoittajalle ja hänen organisaatiolleen.