Etusivu / Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia / Ohjeet kirjoittajille

Ohjeet kirjoittajille

Julkaisemme verkkosivustollamme sijaitsevassa Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia -verkkolehdessä tutkimukseen perustuvaa yleistajuista tietoa suomalaisesta sateenkaarihistoriasta ja sen lähteistä. Lue lisää verkkolehdestä täältä.

Lehden kirjoitukset palvelevat suuren yleisön lisäksi erityisesti tutkijoita, muistiorganisaatioita ja oppilaitoksia. 

Julkaisemme seuraavanlaisia tekstilajeja:

Tekstilaji:Kirjoittajapalkkio:
Artikkelit ovat tutkijoiden omiin tutkimuksiin perustuvia lyhyitä (n. 1000–1200 sanaa) tieteellisiä artikkeleja sateenkaarihistorian teemoista300 e
Puheenvuorot ovat eri kirjoittajien lyhyitä (n. 400–700 sanaa) puheenvuoroja sateenkaarihistorian tallentamisesta, tutkimisesta tai opettamisesta150 e
Arvostelut ovat eri kirjoittajien arvioita sateenkaarihistoriaa käsittelevistä kulttuurituotteista kuten kirjoista, elokuvista, esityksistä ja tv- tai radiosarjoista100 e
Esittelyt ovat muistiorganisaatioiden kirjoittamia esittelyjä kokoelmistaan ja niiden käytettävyydestä
Tiedotteet ovat yhdistyksen ja yhteistyökumppanien toimialaan liittyviä tiedotteita

Ohjeet

Julkaistavaksi tarjottavat tekstit tulee kirjoittaa informatiivisesti ja yleistajuisesti. Tieteellisissä artikkeleissa käytetään lähdeviitteitä (sisäviitteet) ja/tai niiden loppuun lisätään kirjallisuusluettelo. Julkaisemme tekstejä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen info@sateenkaarihistoria.fi. Toimitus arvioi tekstit ja kommentoi julkaistavaksi hyväksytyt tekstit, jotka julkaistaan yleensä 1–2 kevyen editointikierroksen jälkeen.

Voit olla yhteydessä toimitukseen ennen käsikirjoituksen kirjoittamista ja kertoa ehdottamastasi tekstistä.

Liitä käsikirjoituksen mukaan:

Kuvituskuva: Kuvan tulisi olla riittävän suuri ja vaakamuotoinen, mielellään kuvasuhteeltaan 16:9, jotta se näkyy eri alustoilla oikein. Muista liittää mukaan kuvatiedot. Kuva lisää tekstin saavutettavuutta mm. hakukoneiden kautta. Tarvittaessa verkkolehden toimitus voi tuottaa geneerisen kuvituskuvan tai auttaa olemassa olevien kuvien mukauttamisessa.

Lyhyt bioteksti: Noin parin virkkeen mittainen kuvaus kirjoittajasta, suhteesta aiheeseen, ammattitaustasta tai tulokulmasta tekstiin.

Asiasanat: Valitse 2–8 asiasanaa, jotka kuvaavat tekstin aihetta sekä siihen läheisimmin liittyviä aihealueita. Verkkolehden tekstit indeksoidaan Melinda-tietokantaan, joten käytämme lähtökohtaisesti Finton Yleisen suomalaisen ontologian (YSO) mukaisia asiasanoja. Jos asiasana puuttuu YSO:sta tai on virheellinen, voit käyttää paremmin sopivaa asiasanaa.

Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia on verkkolehti, jota Sateenkaarihistorian ystävät ry julkaisee osoitteessa sateenkaarihistoria.fi/verkkolehti.

Lisätietoa verkkolehdestä

Ohjeet kirjoittajille

ISSN 2737-3908