Verkkolehdestä

Sateenkaarihistorian ystävät ry julkaisee verkkosivustollaan sijaitsevassa Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia -verkkolehdessä tutkimukseen perustuvaa yleistajuista tietoa suomalaisesta sateenkaarihistoriasta ja sen lähteistä. 

Lehden kirjoitukset palvelevat suuren yleisön lisäksi erityisesti tutkijoita, muistiorganisaatioita ja oppilaitoksia. 

Verkkolehden ISSN on ISSN 2737-3908. Sen myötä kirjoitukset ideksoidaan julkisiin tietokantoihin ja ne voidaan liittää yliopiston tutkimustietojärjestelmiin kerryttämään yhteiskunnallista vaikuttavuutta kirjoittajalle ja hänen organisaatiolleen.

Sateenkaarihistorian ystävät ry perustettiin vuonna 2020 edistämään sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta koskevan historian tuntemusta sekä sateenkaarihistorian ja queerhistorian tallentamista, tutkimista ja esittämistä.

Verkkolehteä toteutetaan Koneen säätiön tuella.

Toimitus

Päätoimittaja: Tuula Juvonen (puheenjohtaja@sateenkaarihistoria.fi)
Toimitussihteeri: Kaura Raudaskoski (sihteeri@sateenkaarihistoria.fi)
Muu toimituskunta: Toimitusneuvostoon 2022 kuuluvat Sateenkaarihistorian ystävien hallituksen jäsenet Eva Isaksson, Antti Kauppinen, Jean Lukkarinen, Rita Paqvalén, Minna Sannikka, Kari Silvola ja Emil Uuttu.

Lehden tekstilajit

Artikkelit ovat tutkijoiden omiin tutkimuksiin perustuvia lyhyitä tieteellisiä artikkeleja sateenkaarihistorian teemoista
Puheenvuorot ovat eri kirjoittajien lyhyitä puheenvuoroja sateenkaarihistorian tallentamisesta, tutkimisesta tai opettamisesta
Esittelyt ovat muistiorganisaatioiden kirjoittamia esittelyjä kokoelmistaan ja niiden käytettävyydestä
Arvostelut ovat sateenkaarihistorian asiantuntijoiden arvioita kirjoista tai muista kulttuurituotteista
Tiedotteet ovat yhdistyksen ja yhteistyökumppanien toimialaan liittyviä tiedotteita

Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia on verkkolehti, jota Sateenkaarihistorian ystävät ry julkaisee osoitteessa sateenkaarihistoria.fi/verkkolehti.

Lisätietoa verkkolehdestä

Ohjeet kirjoittajille

ISSN 2737-3908