Etusivu / Listaukset / Museotoiminta ja näyttelyt / 2014: Postimuseon verkkonäyttely: Kirjeiden Tom of Finland

2014: Postimuseon verkkonäyttely: Kirjeiden Tom of Finland

Tom of Finlandin signeeraus

6.9.2014 alkaen verkossa

Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen kirjeenvaihtoa esittelevä verkkonäyttely Postimuseon verkkosivuilla.

Kirjeenvaihto esittelee Laaksosen nuorena miehenä, jatkosodan sotilaana, muusikkona, mainospiirtäjänä, veljenä, rakkaana enona, ystävänä ja lopulta sairaana vanhana miehenä. Kirjeiden takaa nousee esiin vaatimaton, humaani, huumorintajuinen ja sukurakas mies, joka rakasti musiikkia. Myöhemmin musiikin tilalle nousi taide, jonka vaikutus ja perintö on muodostunut suuremmaksi kuin hän osasi uneksiakaan.

Tom of Finland on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoita. Homoeroottisen taiteen mestarin taiteilijanimen taakse kätkeytyy mainospiirtäjä ja taiteilija Touko Laaksonen (1920-1991), jonka kirjeenvaihtoa on säilynyt runsaasti kuudelta eri vuosikymmeneltä.

Tutustu verkkonäyttelyyn Postimuseon sivuilla:

Postimuseon fyysisen näyttelyn (2014) ja verkkonäyttelyn kuraattorina toiminut Susanna Luoto on kirjoittanut Touko Laaksosen kirjeenvaihdosta kirjan Salaisuuksin suljettu – Kirjeiden Tom of Finland (Like Kustannus, 2017). Tästä voit katsoa haastattelun, jossa Postimuseon projektipäällikkö Suvi Jalli haastattelee Tom of Finland Foundationin edustajaa toimittaja Susanna Luotoa: