Etusivu / Listaukset / Museotoiminta ja näyttelyt / 2011: Tom palaa kotiin! -näyttely Logomossa

2011: Tom palaa kotiin! -näyttely Logomossa

16.1.–15.12.2011, Logomo, Turku

Tom of Finlandin näyttely Tom palaa kotiin! osana Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkivuoden päänäyttelyä Logomossa. Turku 2011 tuotti  koko vuoden esillä olleen näyttelyn, ja sen markkinoinnissa korostettiin usein Tom of Finlandin / Touko Laaksosen turkulaisia (tai oikeammin kaarinalaisia) juuria. Koska näyttely oli osa Logomon näyttelykokonaisuutta, se nousi näkyvästi esiin kulttuuripääkaupunkivuoden viestinnässä ja sinne vietiin myös kaikki kotimaiset ja kansainväliset arvovieraat ja median edustajat. 

Turku 2011 -vuoden aikana keskusteltiin paljon siitä miten Tom of Finlandin/ Touko Laaksosen kulttuuriperintö ja henkilötarina voisi olla pysyvästi näkyvillä Turun seudulla. Turku 2011 -säätiö tuki myös kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeen taiteilijan kulttuuriperinnön ja henkilöhistorian dokumentointia ja tallentamista. 

Tutustu Turussa vuonna 2011 järjestetyn näyttelyn vastaanottoon Lotta Raitasen pro gradu tutkielmassa Onko tämä taidetta? Taidekritiikki ja Tom palaa kotiin! – näyttelyn vastaanotto sekä Ylen juttuun “Tom of Finland ei saa nimikkokatua synnyinkaupunkiinsa Kaarinaan” (Yle 12.10.2017) Tom of Finlandin kulttuuriperinnön vaalimisesta Turun seudulla. Katso myös Turun museokeskuksen vuonna 2020 julkaistu video Tom of Finlandin 100 vuotispäivän kunniaksi: Tales from The Kylämäki Village Farm Manager: Early years of Tom of Finland.