Etusivu / Verkkolehden kaikki tekstit / Lapin maakuntamuseo etsii yhteistyökumppaneita sateenkaarihistorian keruuseen

Lapin maakuntamuseo etsii yhteistyökumppaneita sateenkaarihistorian keruuseen

Lähikuva liehuvasta sateenkaarilipusta.

Rovaniemellä Arktikumissa toimiva Lapin maakuntamuseo etsii Lapin alueelta sateenkaarijärjestöjä, joiden kanssa aloitettaisiin yhteistyö Lapin sateenkaarihistorian tallentamisesta Työväenmuseo Werstaalle.

Yhteistyö Sateenkaarijärjestöjen sekä Lapin maakuntamuseon ja Työväenmuseo Werstaan välillä

Lapin maakuntamuseo toimii valtakunnallisena vastuumuseona, jolloin museon tehtäviin kuuluu Museoviraston kanssa yhteistyösopimuksella tehty valtakunnallinen TAKO-tallennusvastuu ja siihen liittyvä yhteistyö. TAKO-tallennusvastuuseen kuuluu myös nykydokumentoinnin suorittaminen.

Työväenmuseo Werstaalla on valtakunnallinen tallennusvastuu sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historiasta. Työväenmuseo Werstaalla on Suomessa uniikki rooli Suomen sateenkaarihistorian tallentamisessa. Lapin maakuntamuseo on yhdessä Werstaan kanssa päättänyt aloittaa yhteistyön Lapin sateenkaarihistorian, sekä nykyisten järjestöjen toiminnan tallentamisessa. Lapin maakuntamuseon rooli on tässä yhteistyössä levittää tietoa sateenkaarihistorian dokumentoinnista ja mahdollisesti nykydokumentoida erilaisia sateenkaaritoimintaan liittyviä tapahtumia.

Millaista tämä mahdollinen tallennusaineisto voi olla? Se voi olla yksityishenkilöihin liittyvää aineistoa, kuten valokuvia, esineitä tai arkistoaineistoa. Kiinnostuksen kohteina ovat myös yhdistyksen tai järjestön toimintaan liittyvä aineisto tai muu sateenkaarihistoriaan liittyvää aineisto (haastattelut, audiovisuaaliset aineistot tai muu vastaava).

Jos sinulla, järjestölläsi tai yhdistykselläsi on Lapin alueella olevaa sateenkaarihistoriaa tallessa tai haluat tallentaa järjestösi toimintaa nykydokumentoinnin muodossa, ota yhteyttä seuraavaan henkilöön:

Janni Tasanko, Kokoelma-amanuenssi
Lapin Maakuntamuseo
puh. 0407182461
janni.tasanko@rovaniemi.fi

Voit myös halutessasi olla yhteydessä suoraan Työväenmuseo Werstaalle

Leena Ahonen, Kokoelmapäällikkö
Kokoelmat, lainat, aineistolahjoitukset
puh. 010 420 9264, 050 440 1164
leena.ahonen@tyovaenmuseo.fi

Sateenkaarihistorian ystävien kirjoituksia on verkkolehti, jota Sateenkaarihistorian ystävät ry julkaisee osoitteessa sateenkaarihistoria.fi/verkkolehti.

Lisätietoa verkkolehdestä

Ohjeet kirjoittajille

ISSN 2737-3908