Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Translakivaikuttamisen kokemuskahvila

20.11.2022 klo 13:0016:00

Vapaa pääsy

Oletko ollut mukana vaikuttamassa translain uudistamiseen järjestöissä, kampanjatyössä tai sosiaalisessa mediassa? Haluatko keskustella toisten vaikuttajien kanssa siitä, mikä translakiprosessin etenemisessä on vuosien varrella turhauttanut, mikä vaikuttamistyössä luo uskoa tulevaan ja millaisin taktiikoin lakiuudistusta on eri aikoina edistetty? Haluatko, että translakikampanjoinnin vaiheista ja kokemuksista jää jälki arkistoihin ja että sitä voidaan tutkia nyt ja tulevaisuudessa?

Trans ry ja Tampereen yliopiston tutkijat järjestävät TransHelsinki-viikolla kokemuskahvilan, jossa muistellaan kampanjoinnin vaiheita, jaetaan ajatuksia oman vaikuttamisen tavoitteista ja taktiikoista sekä keskustellaan jaksamisesta ja itsestä huolehtimisesta. Keskustelua käydään tutkijoiden vetämissä pienryhmissä toisten vaikuttamistyössä mukana olleiden kanssa. Tapahtuman tavoite on luoda kohtaamispaikka ja keskustelumahdollisuus translain uudistamisen puolesta eri tavoin kampanjoineille sekä tuottaa yhdessä kirjallista tutkimusaineistoa translakikampanjointiin liittyvistä kokemuksista. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Ohjelma

 13:00-13:15   Valo Vesikauris (Trans ry): Tervetulosanat


Valo Vähäpassi (Intiimiys datavetoisessa kulttuurissa -hanke), Varpu Alasuutari (Affektiivinen aktivismi: queer- ja transmaailmojen luomisen paikat -hanke), Vilja Jaaksi (Intiimiys datavetoisessa kulttuurissa -hanke): Tutkijoiden esittäytyminen

13:15-13:45   Osallistujien esittäytymiskierros ja tapahtumaan liittyvät odotukset

13:45-13:50   Tauko

13:50-14:20   Pienryhmäkeskustelut

14:20-14:25   Tauko

14:25-14:55   Pienryhmäkeskustelut

14:55-15:00   Tauko

15:00-15:30   Pienryhmäkeskustelut

15:30-16:00   Valo Vesikauris (Trans ry): Loppukeskustelu ja hengausta

Miten tutkimusaineistoa kerätään ja käytetään?

Pienryhmissä on mahdollisuus kirjoittaa nimettömästi huomioitaan yhteiseen mindmapiin ja aikajanaan, joka arkistoidaan tutkimusaineistoksi. Lisäksi tutkijat havainnoivat pienryhmien keskustelua ja kirjoittavat muistiinpanoja käsitellyistä teemoista, kuitenkaan yksittäisiä osallistujia nimeämättä tai yksilöimättä. Tutkimusaineistoa käytetään mm. tieteellisten ja yleistajuisten translakivaikuttamista käsittelevien artikkelien aineistona. Tarkemman kuvauksen tutkimusaineiston käytöstä, tietosuojailmoituksen sekä suostumuslomakkeen löydät ilmoittautumislinkin yhteydestä.

 Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan pe 18.11.2022 klo 12 mennessä osoitteessa: https://forms.office.com/r/G1ADnDuesm 

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään sähköpostiosoite. Ilmoittautuminen on mahdollista myös anonyymillä sähköpostiosoitteella. Tutkimusaineiston keruun vuoksi osallistumiseen on 18 vuoden ikäraja. Tapahtumaan mahtuu mukaan max 21 osallistujaa (7 hlö/pienryhmä).

Saavutettavuus

Museum of Impossible Formsiin pääsee hissillä, jonka kynnys on 4 cm. WC:ssä ei ole kynnystä, mutta se ei ole riittävän tilava esteettömyyden vaatimusten täyttämiseksi. Lähin esteetön wc sijaitsee Kontulan metroasemalla.

Tiedot

Päivämäärä:
20.11.2022
Aika:
13:00–16:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://forms.office.com/r/G1ADnDuesm

Tapahtumapaikka

museum of impossible forms
Keinulaudankuja 4 E
Helsinki, Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Trans ry
Affektiivinen aktivismi: queer- ja transmaailmojen luomisen paikat
Intiimiys datavetoisessa kulttuurissa