Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Transaktivismin historia Suomessa -kahvitustilaisuus

2.11.2023 klo 16:3018:00

Vapaa pääsy

Kuva: Rintamerkki 1990-luvulta. Työväenmuseo Werstaan kokoelmat.

Oletko ollut mukana tekemässä transaktivismia Suomessa vuosien 1960–2000 välillä? Oletko toiminut tuona aikana sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen järjestöissä tai ryhmittymissä esimerkiksi transvestiittien, transsukupuolisten, intersukupuolisten tai muiden sukupuolivähemmistöön kuuluvien ihmisten puolesta? Tai oletko antanut haastatteluja sukupuolivähemmistöistä tai sukupuolen moninaisuudesta suomalaisille medioille? Vai oletko ollut toimittamassa tai dokumentoimassa ennen 2000-lukua tapahtunutta transaktivismia suomalaisiin medioihin? Haluaisitko tulla haastatelluksi tutkimukseen?

Jos vastasit kyllä johonkin yllä olevista kysymyksistä, tai olet kiinnostunut vuosien 1960–2000 transaktivismia suomalaisissa medioissa käsittelevästä tutkimuksesta, tule kuulemaan lisää Työväen Arkistolla 2.11. klo 16.30–18.00 järjestettävään ”Transaktivismin historia Suomessa” -kahvitustilaisuuteen.

Tilaisuudessa Turun yliopiston kulttuurihistorian väitöskirjatutkija Jean Lukkarinen esittelee aihepiiriä käsittelevän väitöskirjatutkimuksensa aloittamista ja vastaa yleisön mahdollisiin kysymyksiin. Lisäksi Työväen Arkiston työntekijät Anna Piispanen ja Heta Tolvanen antavat tapahtumassa alustuksen siitä, miten sateenkaarihistoriaa ja transhistoriaa tallennetaan Työväen Arkiston kokoelmiin.

Koska väitöskirjatutkimuksessa kerätään haastatteluja myös aktivisteilta sekä toimittajilta, on tilaisuudessa mahdollisuus myös keskustella haastatteluihin osallistumisesta sekä haastatteluiden mahdollisesta arkistoinnista tutkijan ja arkiston työntekijöiden kanssa. Voit halutessasi ottaa mukaan lehtileikkeitä tai tietoja siitä, millaisia juttuja suomalaisista sukupuolivähemmistöistä on medioissa vuosien 1960–2000 välillä Suomessa tehty.

Tapahtuma on osa vuoden 2023 sateenkaarihistoriakuukauden tapahtumia.

 

Tapahtumaan osallistuminen:

Tapahtuman aika ja paikka: 2.11. 16.30–18.00, Työväen Arkisto

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta osallistumiseen vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Tapahtumaan mahtuu 15 ensin ilmoittautunutta henkilöä. Ilmoittaudu tilaisuuteen ennakkoon mielellään 27.10. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus osallistumisesta sähköpostitse ennen tapahtuman alkua.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan: https://forms.gle/qTc4LcKTbPAZtD1Y9

Saapuminen: Käynti Työväen Arkistoon tapahtuu Sörnäisten rantatien kautta (katunumero 25, A-porras.) Aulasta kulku hissillä 2. kerrokseen, jossa ovikelloa soittamalla pääsee sisään arkistoon. Arkistolle tullessa kannattaa hyödyntää joukkoliikennettä: Helsingin keskustasta bussit 16 ja 55 (pysäkki Suvilahti), raitiovaunu 6 (pysäkki Lintulahti tai Sörnäinen) ja metrot M1 Vuosaari ja M2 Mellunmäki (pysäkki Sörnäinen). Rakennuksen ulko-oven edessä on muutama tunnin vieraspaikka autoille.

Saavutettavuus: Arkiston tiloissa pääsee liikkumaan myös pyörätuolilla, ja kokoushuoneen välittömässä läheisyydessä on kaksi esteetöntä unisex-wc:tä. Tilaisuuteen voi saapua myös myöhässä. Kysy tarvittaessa lisää saapumisesta sekä saavutettavuudesta arkiston työntekijöiltä.

Kahvituksen tarjoaa Työväen Arkisto. Jean Lukkarisen väitöskirjatutkimusta vuosina 2023–2024 rahoittaa Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto.

 

Kysyttävää tutkimuksesta tai tilaisuudesta?

Tutkimusta ja tapahtumaa koskeviin kysymyksiin vastaa Jean Lukkarinen (jakluk@utu.fi)

Tapahtumaan saapumista sekä saavutettavuutta koskeviin kysymyksiin vastaa Heta Tolvanen (heta.tolvanen@tyark.fi, 040 455 6978)

 

Tiedot

Päivämäärä:
2.11.2023
Aika:
16:30–18:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Työväen Arkisto
Sörnäisten rantatie 25
Helsinki, 00500
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Työväen Arkisto
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto