Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taidehistorioitsija (FT/dosentti) Juha-Heikki Tihisen queer-opastus taidemuseo Poikilon Kauneuden aarteita -näyttelyssä

28.11.2020 klo 13:0014:00

Vapaa - 11€
Mustiin pukeutunut parrakas ja silmälasipäinen henkilö seisoo hiekkakentällä ja lukee kirjaa. Taustalla näkyy metsää ja perunakellaria muistuttava rakennus, jonka ovi on auki.

Queer-opastuksessa taidehistorioitsija Juha-Heikki Tihinen johdattelee kävijät näyttelyn teoksiin perinteisten heteronormatiivisten tulkintojen ulkopuolelta. Tihisen käyttämä queer-näkökulma haastaa normit ja etsii vaihtoehtoisia tulkintoja. Queer-oppaan johdolla voidaan tutkia muun muassa identiteettien ja sukupuolten moninaisuutta ja niiden esitystapoja. Teosten edessä voidaan pohtia myös halun, katseen ja vallan teemoja, sekä niiden ilmenemistä näyttelyn teoksissa.

Kauneuden aarteita -näyttely esittelee pääosin 1800- ja 1900-lukujen kotimaista taidetta Emil Aaltosen museon kokoelmasta. Näyttely on esillä 10.1.2021 asti ja se on toteutettu yhteistyössä Emil Aaltosen museon kanssa. Näyttelyn on kuratoinut taidemuseo Poikilon intendentti Mari Lehtosalo.

Kieli:
suomi

Saavutettavuus:
https://www.kouvolankulttuuritalot.fi/etusivu/kouvola-talo/kouvola-talon-tilat/

Hinta kävijälle:
taidemuseo tai kaupunginmuseo: aikuiset 7 euroa, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja työttömät 5 euroa. Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy. Yhteislippu taidemuseoon ja kaupunginmuseoon: aikuiset 11 euroa, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja työttömät 8 euroa. Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy.

Muita tietoja tapahtumasta:
Opastuksen yleisömäärä on rajattu 20 henkilöön. Ennakkoilmoittautuminen puhelimitse numeroon 020 615 5297 museon avoinnaoloaikoina, ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu. Opastukseen liittyen joudumme pidättämään oikeuden mahdollisiin muutoksiin tai peruutukseen johtuen koronatilanteesta.

Kuva: Taidehistorioitsija (FT/dosentti) Juha-Heikki Tihinen, kuva: Magnus Strandberg

Tiedot

Päivämäärä:
28.11.2020
Aika:
13:00–14:00
Hinta:
Vapaa - 11€
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.poikilo.fi/

Järjestäjä

Taidemuseo Poikilo
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Taidemuseo Poikilo
Varuskuntakatu 11, Kouvola-talo
Kouvola, 45100 Suomi
+ Google Map