Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suurten queer-uutisten ilta Postimuseossa

9.6.2022 klo 17:0018:30

Vapaa pääsy

Ketkä asuivat helsinkiläisten homoseksualistien tukikohdassa vuonna 1966? Entä millaisia havaintoja tutkijat tekivät lesbolaisista lokeista 70-luvulla? Näitä ja monia muita menneiden vuosikymmenten LGBTQIA+ -teemaisia uutisia ruoditaan Postimuseossa yhdessä osallistujien kanssa.

Käsiteltäväksi on valittu niin tärkeitä, hauskoja kuin omituisiakin uutisia suomalaisista sanomalehdistä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin. Tapahtuman tarkoitus on esitellä queer-näkyvyyttä lehdistön historiassa!

Suurten uutisten ilta on tapahtumakonsepti, jossa tutustutaan historian merkkitapahtumiin sekä maailmaa muuttaneisiin ja ihmisiä liikuttaneisiin ilmiöihin lehtiuutisten kautta. Manse Priden ohjelmaan kuuluva tapahtuma järjestetään yhdessä helsinkiläisen Päivälehden museon kanssa. Tapahtuman juontavat Emilia Laulainen ja Aikku Meura.

Saavutettavuus:
Lue lisää Postimuseon saavutettavuudesta osoitteessa:
https://www.vapriikki.fi/vieraile/#esteett%C3%B6myys 

 

Tiedot

Päivämäärä:
9.6.2022
Aika:
17:00–18:30
Hinta:
Vapaa pääsy

Tapahtumapaikka

Postimuseo
Alaverstaanraitti 5
Tampere, 33100
+ Google Map
Puhelin
03 5656 6966
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Postimuseo
Museo Merkki