Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suurten queer-uutisten ilta Päivälehden museossa

29.6.2022 klo 17:0018:30

Vapaa pääsy

Ketkä asuivat helsinkiläisten homoseksualistien tukikohdassa vuonna 1966? Entä millaisia havaintoja tutkijat tekivät lesbolaisista lokeista 70-luvulla? Näitä ja monia muita menneiden vuosikymmenten LGBTQIA+ -teemaisia uutisia ruoditaan Päivälehden museossa yhdessä osallistujien kanssa.

Käsiteltäväksi on valittu niin tärkeitä, hauskoja kuin omituisiakin uutisia suomalaisista sanomalehdistä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin. Tapahtuman tarkoitus on esitellä queer-näkyvyyttä lehdistön historiassa!

Suurten uutisten ilta on tapahtumakonsepti, jossa tutustutaan historian merkkitapahtumiin sekä maailmaa muuttaneisiin ja ihmisiä liikuttaneisiin ilmiöihin lehtiuutisten kautta. Tapahtuma järjestetään yhdessä tamperelaisen Postimuseon kanssa. Tapahtuman juontavat Emilia Laulainen ja Aikku Meura.

Saavutettavuus

Päivälehden museon ulko-ovella on kaksi matalaa kynnystä ja siirrettävä luiska pyörätuolia varten: henkilökunta auttaa tarvittaessa luiskan käytössä. Museon sisällä kulku tapahtumatilaan on esteetön.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä tapahtumassa.

Museosta löytyy sukupuolineutraali ja esteetön wc.

Tiedot

Päivämäärä:
29.6.2022
Aika:
17:00–18:30
Hinta:
Vapaa pääsy

Tapahtumapaikka

Päivälehden museo
Ludviginkatu 2-4
Helsinki, 00130
+ Google Map
Puhelin
020 720 9810
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Museo Merkki
Postimuseo