Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suurten queer-uutisten ilta: internetin varhaisvaiheet

11.11.2022 klo 17:0018:30

Vapaa pääsy

Suurten queer-uutisten ilta: internetin varhaisvaiheet
pe 11.11.2022 klo 17-18:30
Päivälehden museon auditorio, Ludviginkatu 2–4, Helsinki

Suurten queer-uutisten ilta tekee paluun Sateenkaarihistoriakuukauden kunniaksi! Kesäkuussa järjestetyt suositut, uutishistorialliset Pride-tapahtumat saavat jatkoa 9.11. Postimuseossa, Tampereella ja 11.11. Päivälehden museossa, Helsingissä.

Teemailtoihin on kutsuttu mukaan kommentaattorit, jotka tuntevat käsiteltäviä teemoja.

  • Postimuseon tapahtuman teema on trans- ja intersukupuolisuus. Miten sukupuolen moninaisuus näkyy viime vuosikymmenten lehdissä? Entä kenen ääni on kuulunut, kun puheenaiheena ovat sukupuolivähemmistöt? Kommentaattorina Turun yliopiston mediahistoriantutkija Heidi Kurvinen.
  • Päivälehden museon tapahtuman teema on internetin varhaisvaiheet. Miten sateenkaarevat verkkoyhteisöt alkoivat muotoutua 1980–1990-lukujen aikana? Mitä olivat nettiä edeltäneet BBS-purkit? Kommentaattorina lesbo- ja bi-naisten internetyhteisöjen pioneeri Eva Isaksson.

Käsittelyssä ei ole vain uutisia, vaan muunkinlaista lehtien, pienpainatteiden ja verkkomedian sisältöä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin.

Suurten uutisten ilta on tapahtumakonsepti, jossa tutustutaan historian merkkitapahtumiin sekä maailmaa muuttaneisiin ja ihmisiä liikuttaneisiin ilmiöihin lehtiuutisten kautta. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä tamperelaisen Postimuseon kanssa. Molempiin Suurten queer-uutisten iltoihin on vapaa pääsy ja niiden juontajina toimivat Postimuseon Emilia Laulainen ja Päivälehden museon Aikku Meura.

Saavutettavuus

Päivälehden museon ulko-ovella on kaksi matalaa kynnystä ja siirrettävä luiska pyörätuolia varten: henkilökunta auttaa tarvittaessa luiskan käytössä. Museon sisällä kulku tapahtumatilaan on esteetön.

Museosta löytyy sukupuolineutraali ja esteetön wc.

Tiedot

Päivämäärä:
11.11.2022
Aika:
17:00–18:30
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.paivalehdenmuseo.fi

Tapahtumapaikka

Päivälehden museo
Ludviginkatu 2-4
Helsinki, 00130
+ Google Map
Puhelin
020 720 9810
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Museo Merkki
Postimuseo