Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tänä syksynä etsitään 40-75-vuotiaiden sateenkaarevia muistoja Keravalta

1.11.202030.11.2020

Kuvan keskellä on peili, jonka edessä on veistos. Veistoksen kasvot heijastuvat peilistä, ja kasvot ovat vahvan naamiomaisen meikin peitossa.

Sateenkaarihistoriakuukautta vietetään tänä vuonna kolmatta kertaa marraskuussa. Sen tavoitteena on nostaa esiin ja tehdä näkyväksi historiaa lhbtiq-näkökulmasta. Haluamme pitää huolta Keravalla myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiasta ja kulttuuriperinnöstä.

Ensi vuonna tulee Suomessa kuluneeksi 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen dekriminalisoinnista, mutta sateenkaarihistoria jää edelleen usein piiloon, vaietuksi ja vaiennetuksi. Otamme mielellämme vastaan yhteydenottoja koskien muistoja, kuvia tai tarinoita aiheeseen liittyen. Aineisto käsitellään luottamuksella ja on arvokas lisä tallennettavaan kulttuuriperintöön. Lisätietoja antaa tutkijamme Marianna Keisalo marianna.keisalo@kerava.fi.   

Voit lahjoittaa muistosi ja esineitäsi myös valtakunnallisesti:

Työväenmuseo Werstas (www.werstas.fi): esineet ja valokuvat
Työväen Arkisto (www.tyark.fi): asiakirjat ja muistitieto
Työväenliikkeen kirjasto (www.tyovaenperinne.fi): kirjallisuus ja lehdet

Kuvassa Kerttu Horilan keramiikkaveistos sarjasta Naistenhuone (1999, Valtion taideteostoimikunnan kokoelma, Kansallisgalleria) Naisia naamioita ja villiä luontoa– näyttelystä, joka on esillä Taide- ja museokeskus Sinkassa 10.1.2021 asti. Kuva Pekka Elomaa / Taide- ja museokeskus Sinkka.

Naisten huoneen veistoksissa peilin edessä meikkaavat hahmot sovittavat naamion ylleen, kukin omalla tavallaan. Teoskokonaisuudessa on kyse naiseudesta ja minuuden esittämisestä kuvana ja kulttuurisena rakennelmana, joka määrittyy ulkopuolisen katseen kautta. Mikäköhän tarina kuvassa näkyvällä hahmolla on?

Tiedot

Alkaa:
1.11.2020
Loppuu:
30.11.2020
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://instagram.com/taidejamuseokeskus_sinkka/

Järjestäjä

Taide- ja museokeskus Sinkka
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto