Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sinkan Pride-etkot: Queer + Crip -teemaopastus Rosa Loyn ja Neo Rauchin näyttelyssä

12.8.2023 klo 15:0016:30

Tervetuloa tutustumaan Rosa Loyn ja Neo Rauchin teoksiin muun muassa sukupuolen ja vammaisuuden näkökulmista! Queer + Crip -teemaopastuksella kierrellään yhdessä Ikiaikainen maa -näyttelyä ja lähestytään sen teoksia tavoilla, jotka haastavat normatiivisia käsityksiä maailmasta.

Teemaopastus on keskusteleva ja osallistava, ja sen aikana harjoittelemme katsomaan ja kysymään muun muassa sukupuolta, seksuaalisuutta, vammaisuutta, sairautta, toimijuutta sekä identiteettiä. Millä tavalla sinä katsot? Mistä omat näkökulmamme kumpuavat? Minkälaisia näkökulmia haluaisit oppia? Miten näyttelyn sisällöt avautuvat queeristä ja cripistä näkökulmasta?

Kierros on hidastempoinen, ja käsittelemme vain osan näyttelyn kuvista. Voit halutessasi tutustua näyttelyn teoksiin etukäteen, mutta se ei ole välttämätöntä.

Teemaopastuksen vetävät feministiseen pedagogiikkaan perehtyneet kuvataidepedagogit Kaura Raudaskoski ja Jemina Vainikka Lindholm, jotka ovat erityisen kiinnostuneita pohtimaan queerfeminismiin, rampateoriaan ja kriittiseen vammaistutkimukseen liittyviä ilmiöitä.

Rajattu osallistujamäärä. Voit varmistaa paikkasi ilmoittautumalla etukäteen: sinkka@kerava.fi
Sinkan saavutettavuustiedot: www.sinkka.fi/tule-sinkkaan/

Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Alle 18-vuotiaille ja työttömille vapaa pääsy. Muut museovieraat 8 € / 5 € / Museokortti / Smartum.

Opastus on osa Keski-Uudenmaan Priden tapahtumatarjontaa.

Details

Date:
12.8.2023
Time:
15:00–16:30
Website:
https://tapahtumat.kerava.fi/fi-FI/page/64a6889cfe282061999afd3f

Venue

Taide- ja museokeskus Sinkka
Kultasepänkatu 2
Kerava, 04250
+ Google Map
Phone
040 318 4300
View Venue Website

Organizer

Taide- ja museokeskus Sinkka
View Organizer Website