Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sateenkaarisenioreiden kirjavinkkejä Töölön kirjastossa

16.11.202030.11.2020

Vapaa pääsy

Setan seniorityö on kerännyt yhteistyössä Töölön kirjaston kanssa sateenkaarisenioreilta kirjavinkkejä sateenkaarihistoriakuukauden kunniaksi. Kirjavinkeistä koottu aineistonäyttely on esillä Töölön kirjaston Kirjastosalissa, 2. kerroksessa, aikavälillä 16. – 30.11.2020.

Kirjallisuudella on voinut olla suurikin merkitys sateenkaarisenioreille heidän elämänsä aikana – etenkin ajassa, jolloin asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta oli vaikea löytää ja saada. Sateenkaariseniorit ovat kuvailleet kirjallisuuden merkitystä itselleen esimerkiksi näin:

“Kirjoista on avautunut uusi maailma, varsinkin ensimmäisistä lukemistani joiden nimet ovat jo unohtuneet. Kun oma identiteetti on ollut vielä hakusessa on ollut hyvä lukea samassa tilanteessa olevista vaikka kuvitteellisista ihmisistä. Tieto siitä ettei olekaan ainoa, on ollut rauhoittava.”

Käy katsomassa aineistonäyttelystä, mitä teoksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ikääntyneet suosittelevat luettavaksi ja lainaa mielenkiintoisimman kuuloiset kirjat mukaasi!

Katsothan kirjaston aukioloajat Töölön kirjaston verkkosivuilta.

Töölön kirjaston esteettömyystiedot

Kirjastolle on kaksi sisäänkäyntiä. Humalistonkadun sisäänkäynti on tasainen, leveä sekä valaistu. Saattoliikenteen pysähtymispaikalta pääsee siirtymään sisäänkäynnille sujuvasti. Pääsisäänkäynnille reitti epätasainen ja kulkureitillä on portaat. Toiseen kerrokseen pääsee hissillä. Hissin mitat: kapeimmillaan 107cm (syvyys) ja 74cm (leveys). Kirjastosalin ovella on n. 2 cm korkea kynnys. Asiointipisteessä on esteetön wc kerroksessa 4.

Lisätietoa rakennuksen esteettömyydestä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Toolon_kirjasto/Esteettomyys

Tiedot

Alkaa:
16.11.2020
Loppuu:
30.11.2020
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:

Tapahtumapaikka

Töölön kirjasto
Topeliuksenkatu 6
Helsinki, 00250 Suomi
+ Google Map
Puhelin
09 3108 5025
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Seta ry / Setan seniorityö
Töölön kirjasto