Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sateenkaarimuistojen Turku -muistelupaja

26.8.2022 klo 17:0018:30

Vapaa pääsy

Oletko viettänyt aikaa Kirjakahvilassa, Haarikassa tai Pub Victorissa? Millaista oli elää Turussa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvana, kun homoseksuaaliset teot olivat kriminalisoituja? Entä millaista on nykypäivän turkulainen sateenkaari-ihmisyys?

Olitpa nuori tai vanha, syntynyt Turussa tai junalla tänne tullut, olet tervetullut kirjoittamaan varsinaissuomalaista sateenkaarihistoriaa muistelupajaan. Aluksi pajassa kuullaan Työväen Arkiston työntekijän Minna Sannikan lyhyt alustus sateenkaarihistorian tallentamisesta arkistoihin. Varsinaisen pajan ohjaavat sanataideohjaaja Miska Karhu ja sateenkaarihistorian asiantuntija Jean Lukkarinen. Kirjoitusharjoitusten pohjalta syntyneet tekstit voi halutessaan antaa Työväen Arkistoon arkistoitavaksi, mutta tämä ei ole pakollista. Pajaan voi tulla kirjoittamaan myös vain itselleen, eikä tekstejä jaeta yhteisesti.

Pajasta voi lähteä itsenäisesti milloin haluaa. Paja pidetään TuSetan toimistolla ja on esteetön (ks. tiedot alla). Pystymme tarjoamaan tukea mikäli sinulla on vaikeuksia kirjoittaa. Pajassa on tarjolla myös nauhoitusmahdollisuus.

Pajan järjestävät Sateenkaarihistorian ystävät ry ja Työväen Arkisto, ja se on osa Turku Priden oheisohjelmaa.

Kuvan tiedot: Aurajokiranta illalla 2000-luku, ravintola Haarikka 1970-luku (kuvaaja: Pekka Routamaa, Työväenmuseo Werstas), Asemanpuisto 1958 (kuvaaja: C. J. Gardberg, Turun museokeskus), Turku Pride -liputus 2018.

 

Esteettömyystiedot ja saapuminen:

TuSetan toimisto sijaitsee toimistorakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, ulko-ovi johtaa suoraan tiloihin. Ulko-ovesta pääsee sisään rampin kautta. Ulko-oven maksimileveys on n. 142 cm ja ulko-ovella on n. 3 cm korkea, kapea kynnys.

Sisällä huoneisiin johtaa n.112 cm leveä käytävä. Wc on sukupuolittamaton, sen ovi on n. 91 cm. Varaston ovi on n. 72 cm, muiden huoneiden ovet n.81 cm. Sisätiloissa jokaisessa ovessa noin 1 cm korkea kynnys.

Saapuminen: Toimisto sijaitsee osoitteessa Ursininkatu 11 lh 54. Tilat ovat kivijalassa, Happy Housen vasemmalla puolella, nurkan takana. Osittain näköesteenä iso pusikko. Kivetetty lyhyt polku johtaa ulko-ovelle. Ovi on pääsääntöisesti lukittuna, ovikelloa painamalla pääsee sisään ryhmien tapaamisaikoina ja sovitusti toimistoaikoina. Sovi aika laittamalla viestiä puheenjohtaja@tuseta.fi tai soittamalla 045-1665232. Ovessa tunnusmerkkinä TuSetan logo.

Kävellen tai pyörällä: Jos saavut yliopistonkadulta kauppatorin suunnasta, käänny Ursininkadun risteyksessä oikealle. Jos saavut Yliopistonkatua Koulukadun suunnasta, ylitä tie ja käänny vasemmalle Ursininkadun risteyksestä. Puutarhakadulta käänny Ursininkadulle (Aurajoen suuntaan) ja ota kirkonpuolinen kaista.

Bussilla pääsee jäämällä pysäkillä Koulukatu 206 (Linjat 12 ja 221) kauppatorin suunnasta. Porth Arthurin suunnasta pysäkillä Koulukatu 172 (Linjat 12 ja 221).

 

Lisätiedot:

Kaura Raudaskoski
Sihteeri, Sateenkaarihistorian ystävät ry
sihteeri@sateenkaarihistoria.fi
+358 45 783 17571

Tiedot

Päivämäärä:
26.8.2022
Aika:
17:00–18:30
Hinta:
Vapaa pääsy

Tapahtumapaikka

Turun seudun Setan toimisto
Ursininkatu 11
Turku, 20100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Sateenkaarihistorian ystävät
Työväen Arkisto