Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sateenkaarihistorian ystävien vuosikokous 2022

10.5.2022 klo 17:0020:00

Hyvä Sateenkaarihistorian ystävä,

Tervetuloa Sateenkaarihistorian ystävien vuosikokoukseen 2022!

Hyvä jäsenemme, kutsumme sinut Sateenkaarihistorian ystävien sääntömääräiseen vuosikokoukseen torstaina 10.5.2022 klo 17–20! Voit osallistua kotisohvalta, sillä kokous järjestetään etänä – osallistumislinkki löytyy alempana kutsussa.

Olet tervetullut ja toivottu vieras kuulemaan, miten yhdistys on edistänyt sateenkaarihistorian tutkimusta ja esittämistä merkkivuonna 2021 ja mitä tulevana toimintavuonna on luvassa! Jäsenenä voit myös vaikuttaa vuosikokouksessa yhdistyksen asioihin.

Klo 17 alkaen pidämme pienen epämuodollisen tutustumistuokion, jolloin kaikki voivat halutessaan esittäytyä, ja koordinaattorimme Kaura Raudaskoski ja hallituksen jäsen Jean Lukkarinen esittelevät Arkkitehtuurimuseon kanssa tekemäänsä yhteistyötä Wivi Lönn -näyttelyn ja queerin arkkitehtuurikävelykierroksen tiimoilta. Sen jälkeen itse vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan muun muassa yhdistykselle uusi hallitus. Jos olet kiinnostunut hallitustoiminnasta, lue kokouskutsun alla oleva puheenjohtajan tervehdys!

Olemme syrjinnänvastainen yhdistys ja noudatamme tapahtumissamme ja kokouksissamme turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan niihin etukäteen tästä linkistä.

Tästä linkistä voit lukea sujuvan Zoom-osallistumisen ohjeet.

Nähdään vuosikokouksessa!

Kevätterveisin,

Sateenkaarihistorian ystävät ry:n hallitus

 

Kutsu vuosikokoukseen

Sateenkaarihistorian ystävät ry (ruotsiksi Queerhistoriens vänner rf)

Kokousaika: tiistaina 10.5.2022 klo 17–20

Kokouspaikka: etäkokous (Zoom Meeting)

Liittymislinkki: Linkki lähetetty sähköpostitse jäsenille 6.4.2022

 

Esityslista

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 1. kokouksen avaus
 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
 6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
 8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
 9. valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa
 10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Kutsu annettu Helsingissä 5.4.2022

Kutsun antanut yhdistyksen sihteeri Kaura Raudaskoski

 

Kokousasiakirjat

Kokousasiakirjat kootaan yhdistyksen Google Workspace -kansioon 9.5.2022 mennessä.

Pääset tarkastelemaan kokousasiakirjoja tästä linkistä:

https://drive.google.com/drive/folders/10mc-_NaT0krJ8RSQkM-bI7wGtl8GTMb_?usp=sharing 

 

Puheenjohtajan tervehdys – tule hallitukseen!

Hei!

Miten hauskaa, että olet liittynyt Sateenkaarihistorian ystävät ry/ Queerhistoriens vänner rf:n jäseneksi! Yhdistyksen seuraava vuosikokoushan on ti 10.5.2022 klo 17:00 Zoomissa. Silloin yhdistykselle valitaan uusi hallitus, eli 2–8 varsinaista ja enintään 8 varajäsentä. Vaikka suurin osa vanhasta hallituksesta jatkaa mielellään kauttaan, toivotamme myös uudet jäsenet tervetulleeksi hallitukseen. Kiinnostaisiko sinua hallituspaikka yhdistyksessä?

Hallitus kokoustaa Zoomissa noin kerran kuussa. Tuolloin vedämme toiminnan suuntaviivoja ja jaamme esiin tulevia tehtäviä hallitusjäsen kesken. Tukenamme on myös erittäin pätevä sihteeri, Kaura Raudaskoski, joka on palkattu Koneen Säätiön rahoituksella vetämään kaksivuotista hankettamme Sateenkaarihistoria näkyväksi (2021–2022). Vapaaehtoistoimintaan perustuvana yhdistyksenä emme kuitenkaan valitettavasti voi maksaa kokouspalkkioita hallituksen jäsenille.

Ilahtuisimme erityisesti siitä, jos saisimme toimintaamme mukaan uusia innokkaita ihmisiä, joilla on kokemusta opettajuudesta, arkisto- ja museotyöstä tai tutkimuksesta ja halua kehittää oman alan toimintaa niin, että siellä osataan ottaa sateenkaarihistoria entistä paremmin huomioon myös intersektionaalisesta ja antirasistisesta näkökulmasta. Vi skulle också gärna styrka vår tvåspråkighet!

Saatamme joutua äänestämään hallituspaikoista, jos kiinnostuneita löytyy enemmänkin. Varaudu siis esittäytymään vuosikokouksen muille osallistujille, jos päätät asettua ehdolle.

Jos kaipaat lisätietoja hallitustyöskentelystä harkintasi tai päätöksesi tueksi, voit olla mielellään yhteydessä mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä joko yhdistyksen sihteeriin sihteeri@sateenkaarihistoria.fi tai puheenjohtajaan puheenjohtaja@sateenkaarihistoria.fi. Verkkosivummehan löytyvät edelleen osoitteesta https://sateenkaarihistoria.fi/ ja olemme sekä Facebookissa että Instagramissa tunnuksella @sateenkaarihistoria.

Parhain terveisin,

Tuula Juvonen

Sateenkaarihistorian ystävät ry:n puheenjohtaja 2021-2022

Tiedot

Päivämäärä:
10.5.2022
Aika:
17:00–20:00

Tapahtumapaikka

Verkkotapahtuma (Zoom)

Järjestäjä

Sateenkaarihistorian ystävät
Sähköposti
info@sateenkaarihistoria.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto