Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taidekoti Kirpilän Queer-opastus

22.11.2020 klo 14:3015:30

Vapaa pääsy

Taidekodin opas, FM Karoliina Arola johdattelee tarkastelemaan taidekokoelman teoksia vinolla katseella, sateenkaarevin tulkinnoin.

Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Opastukselle on 20 paikkaa, jotka täytetään saapumisjärjestyksessä.

Suosittelemme maskin käyttöä opastuksilla.

Karoliina Arolan kuva: Riitta Supperi

 

Taidekoti Kirpilän esteettömyys ja saavutettavuus

Taidekoti Kirpilä ei ole esteetön tila. Sijaitsemme kerrostalon ylimmässä, kuudennessa kerroksessa. Talon ulko-ovella on viisi porrasta, joiden molemmilla puolilla on käsijohde. Aukioloaikoinamme keskiviikkoisin klo 14–18 ja sunnuntaisin klo 12–16 porraskäytävään pääsee pyörätuolilla vartijan avustamana pihaoven kautta. Vartijaan saa yhteyden soittamalla alaoven vieressä olevaa summeria (jossa lukee Taidekoti Kirpilä). Tällä reitillä on matalia kynnyksiä, jotka ovat korkeintaan 2 cm:n korkeudella. Jos tarvitset tätä vaihtoehtoista sisäänkäyntiä tilatun opastuskäynnin yhteydessä aukioloaikojen ulkopuolella, kerrothan tarpeesta opastusvarausta tehdessäsi.

Vuonna 1934 valmistuneen rakennuksen hissi on alkuperäinen veräjähissi, johon mahtuu pyörätuoli, mutta ei sähköpyörätuolia. Hissin oviaukon leveys on 65,5 cm. Hissin muut mitat ovat: korkeus 225 cm, leveys 90 cm (hissikorin sivuilla on 1 m:n korkeudella tangot, joiden välillä on 73 cm) ja syvyys 127 cm (etäisyys hissikorin takaseinän tangosta veräjäoveen on 118 cm). Hissin ylin painike on 143 cm:n korkeudella. Painikkeita ei ole kohonumeroitu.

Paikalla on henkilökuntaa, joka voi auttaa vaatesäilytyksen kanssa, ja maksupääte voidaan tuoda asiakkaan luo. Sisäänpääsy on maksuton, mutta myynnissä on kirjoja ja postikortteja.

Eteisessä pitää riisua kengät tai pukea suojatossut niiden päälle. Eteisessä on tätä varten tuoleja.

Teoslistat löytyvät huoneista, eli yksittäisten teosten luona seinillä ei ole tekstejä.

Tiloissamme on kolme sukupuolineutraalia yleisö-WC:tä, jotka eivät ole esteettömiä. WC:eiden ovien kynnykset ovat 9 cm:n, 3,5 cm:n ja 3 cm:n korkeudella. Ovien vetimet ovat 1 m:n korkeudella.

Taidekodin lattioilla on itämaisia mattoja, joiden alla on liukuesteet. Oviaukoissa mahtuu liikkumaan pyörätuolilla. Oviaukkojen kynnykset ovat korkeintaan 2 cm:n korkeudella.

Kaikissa huoneissa on tuoleja, joilla voi istua.

Avustavat koirat ovat tervetulleita.

Tiedot

Päivämäärä:
22.11.2020
Aika:
14:30–15:30
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
Kotisivu:
https://taidekotikirpila.fi/tapahtuma/queer-opastus-20/?instance_id=108

Tapahtumapaikka

Taidekoti Kirpilä
Pohjoinen Hesperiankatu 7, 6. krs
Helsinki, 00260 Suomi
+ Google Map
Puhelin
050 351 4337
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Taidekoti Kirpilä
Puhelin
050 351 4337
Sähköposti
pia.hyttinen@skr.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto