Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Meistä-valokuvanäyttely (Jyväskylän Gloria)

16.8.202117.8.2021

Vapaa pääsy
Mustavalkoinen kuva henkilöstä tummalla taustalla. Henkilöllä on silmät kiinni, pää taakse taivutettuna ja kädet rennosti auki avattuna.

Homoseksuaalisten tekojen dekriminalisoinnista on Suomessa kulunut 50 vuotta. Tästä lähtien sateenkaari-ihmisten näkyvyys ja oikeudet ovat vahvistuneet, mutta merkittävistä edistysaskelista huolimatta työtä tarvitaan edelleen, jotta kaikkien sateenkaari-ihmisten oikeudet toteutuvat.

Meistä on Aleksandra Lemken valokuvanäyttely, jonka tavoitteena on voimauttaa ja lisätä etnisiin vähemmistöihin kuuluvien ja rodullistettujen sateenkaari-ihmisten näkyvyyttä Suomessa. Näyttely haastaa sateenkaariyhteisön valkoisuuden ja tuo näkyviin yhteiskunnassamme ilmenevän moniperustaisen syrjinnän sekä tarinoita, jotka kuuluvat myös sateenkaari-Suomeen. Näyttely avataan kansainvälisenä homo-, trans- ja bifobian vastaisena päivänä (IDAHOT) 17.5.

Meistä haluaa herättää sekä etnisiä että sateenkaarevia vähemmistöjä pohtimaan monimuotoisuutta yhteisöjen sisällä, kannustaa suurta yleisöä keskustelemaan vähemmistöjen kokemasta syrjinnästä sekä edistää vastakkainasettelujen purkamista  – ihmisillä voi olla monenlaisia identiteettejä ja yhdenvertaisuus tulisi olla tavoitteena taustoista riippumatta.

Sukupuoli-identiteetti ja seksuaalisuus molemmat ovat hyvin liukuvia minulle. Juuri nyt näen ne enemmän matkana ilman tarkkaa päämäärää mutta pysähdyksin, jotka määrittävät kulkemaani suuntaa. Suunta saattaa vaihtua muttei mikään pysähdys ole turha tai loputon. Olen edelleen matkan alussa itseni löytämiseen eikä minulla ole selkeitä vastauksia vielä hetkeen. Tämä näyttely ja täysivaltainen kokemus ovat vahvistaneet minua epätarkassa identiteetissäni: on ok, ettei tiedä tarkalleen, mutta voi antaa itsensä olla olemassa ruskeana, ei-binäärinä, biseksuaalina yksilönä nyt ja tajuta loput myöhemmin. – Jay

Aleksandra Lemke (s. 1989) on puolalaistaustainen vantaalainen ammattilaisvalokuvaaja, joka on erikoistunut muotokuva- ja muotivalokuviin. Ihmiset, vaatteet, paikat ja luonnonvalo toimivat hänen inspiraationsa lähteinä.

Näyttelyhankkeen ovat toteuttaneet oikeusministeriön tuella Seta, Etelä-Suomen Etno, Helsinki Pride -yhteisö ja Helsingin kaupunki yhteistyössä kulttuurikeskus Caisan ja Stoan kanssa.

 

Meistä – About us kiertueaikataulu

Helsinki, kulttuurikeskus Caisa 17.5.–3.6.

Helsinki, kaupungintalo 28.6.–3.7.

Jyväskylä, Gloria 16.8.–17.9.

Tampere, Työväenmuseo Werstas 21.9.–10.10.

Helsinki, kulttuurikeskus Stoa 11.10.–31.10.

Lisätietoa ja näyttelytekstin käännökset täällä

 

Avajaiset ja paneelikeskustelu #StopHatredNow festivaalissa 17.5.

Mukana klo 17:00–18:30 livestriimissä ovat Jani Toivola, Pinja Pieski, Yasmin Ibrahim, Jay Jimeno ja Lorenzo Standen, juontajanaan Brigita Krasniqi ja avaussanat lausuu pormestari Jan Vapaavuori.

Tapahtuman verkkosivu

Paneelikeskusteluun pääset tästä

Tiedot

Alkaa:
16.8.2021
Loppuu:
17.8.2021
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://seta.fi/meista/

Tapahtumapaikka

Gloria Jyväskylä
Matarankatu 6 A 1
Jyväskylä, 40100 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Seta
Etelä-Suomen Etno
Helsingin kaupunki