Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KOTIINPALUU: näytelmä & teemakeskustelu

9.9.2023 klo 13:0016:00

Kotiinpaluu kertoo neljissäkymmenissä olevasta naisparista, joka palaa kotikyläänsä vain törmätäkseen yhteisön ennakkoluuloihin.

Jannika (Johanna Kokko) on työskennellyt valokuvaajana ulkomailla. Raskas työ humanitäärisissä kriisikohteissa on vaatinut veronsa ja unelmissa siintää rauhaisa elämä maaseudulla. Jannika ostaa talon kotikonnuiltaan ja asettuu sinne avopuolisonsa Mirjamin (Marjaana Maijala) kanssa. Kotiinpaluu ei suju kuitenkaan ongelmitta, vaikka Jannikan äiti (Eila Halonen) tekeekin tilanteessa voitavansa. Kyläläisten käsityksissä vaikuttavat ikiaikaiset asenteet ja naisiin suhtaudutaan syrjivästi. Vain naapuritalon vanhapoika, eläköitynyt uskonnonopettaja (Jouko Puolanto) tarjoaa auliisti apuaan ja vierailee heidän luonaan päivittäin. Kun Jannika torjuu naapurin kosinnan, ja mies ymmärtää naisparin elävän synnissä, sopu särkyy.

Kirsi Marie Liimataisen kirjoittama ja ohjaama Kotiinpaluu kutsuu pohtimaan, kuinka ennakkoluulottomina ja suvaitsevina pidämme itseämme.

Vaikka maailma muuttuu avoimemmaksi, erilaisuuden ja toiseuden pelko nostaa samalla päätään. Pride-tapahtumia vastustetaan maakunnissa kynsin ja hampain, ja sateenkaariaatteen pelätään leviävän. ”Aito avioliitto” -kampanja on voimissaan, ja seksuaalista eheyttä voi edelleen oppia herätyskristillisessä liikkeessä.

Seitsemän näytäntöä Kansallisteatterin Omapohjassa 6.-16.9.2023. 

Lauantaina 9.9. Kotiinpaluu-teemakeskustelu ohjaaja, käsikirjoittaja Kirsi Marie Liimataisen ja sukupuolen tutkimuksen yliopistolehtori, tutkija Tuula Juvosen kanssa Omapohjassa näytännön jälkeen.

Sisältövaroitus: esityksessä käsitellään identiteettiä mitätöivää henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja syrjintää. Esitystä suositellaan yli 14-vuotiaille.

Tiloissa on esteettömät wc-tilat sekä pyörätuolipaikat. Lue lisätietoja ja kysy meiltä tarkemmat saavutettavuusohjeet. 

Kotiinpaluu | Kansallisteatteri

Details

Date:
9.9.2023
Time:
13:00–16:00
Website:
https://www.kansallisteatteri.fi/esitys/kotiinpaluu

Venue

Kansallisteatteri Omapohja
Itäinen Teatterikuja 3C
Helsinki, 00100 Suomi
+ Google Map
Phone
010 7331 331
View Venue Website

Organizer

Kansallisteatteri Omapohja
Phone
010 7331 331
Email
Liimatainen@web.de
View Organizer Website