Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kanta-Hämeen sateenkaarihistorian keruu

1.11.202031.12.2020

Sateenkaarihistoria on ollut vaiettujen ja vaiennettujen historiaa. Ihmissuhteita tai oman identiteetin ilmentämistä saattoi toteuttaa turvallisesti vain salaa kaapissa ja yhdessä sovituissa piiloissa. Kanta-Hämeen alueellisena vastuumuseona haluamme lisätä representaatiota ja edistää moninaisempaa historian tallennusta keräämällä ja tallentamalla museon kokoelmiin täällä asuvien tai asuneiden ihmisten alueelle paikantuvaa muistitietoa sateenkaari-elämään liittyen. Valtakunnallisesti keräysvastuu on Työväenmuseo Werstaalla, joka on tehnyt aihepiirin parissa pitkäjänteistä työtä jo 15 vuotta.

Keräyksen tavoitteena on kartuttaa omaa ja muiden ymmärrystä paikallisesta moninaisuuden historiasta. Samaistuttavien tarinoiden ja kokemusten löytäminen ja niiden avulla oman identiteetin etsiminen on tärkeää ihan jokaiselle. Tavoitteenamme on osaltamme edistää erilaisten ihmisryhmien äänten kuulumista ja tuoda ne osaksi Kanta-Hämeen tallennettua historiaa.

Tässä keräyksessä olemme kiinnostuneita Kanta-Hämeen alueella elävien tai eläneiden sukupuoleltaan ja seksuaalisuudeltaan moninaisten ihmisten arjesta, kohtaamispaikoista, ensisuudelman tai ensirakkauden kokemisen paikasta, kutsumanimistä, käytetyistä sanoista, signaaleista, itseilmaisusta, perhe-elämästä, ystävyyksistä, sukupuolen omanlaisesta ilmentämisestä, yksinäisyydestä, syrjinnän ja ulossulkemisen sekä kuulumisen, yhteisöllisyyden ja vertaistuen kokemuksista. Olemme kiinnostuneita kaikkien tarinoista.

Sateenkaarihistorian tallentaminen on meille uutta, mutta haluamme tällä hankkeella viestiä, että aihe on meille tärkeä, ja että olemme avoimia uudenlaisille keskusteluille menneisyyden tulkinnasta. Teemme hankkeessa yhteistyötä Pirkanmaan Setan kanssa.

Keräyslomake: https://webropol.com/s/sateenkaarihistoria

Tiedot

Alkaa:
1.11.2020
Loppuu:
31.12.2020
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://hmlmuseo.fi/2020/10/26/kanta-hameen-sateenkaarihistorian-keruu/

Tapahtumapaikka

Hämeenlinnan kaupunginmuseo
Raatihuoneenkatu 8
Hämeenlinna, 13100 Suomi
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunginmuseo
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto