Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Helsinkiä queeristi -opastus

14.11.2023 klo 17:0018:00

Vapaa pääsy

Tutustu Helsingin kaupunginmuseon Valitut Palat -näyttelyyn sateenkaarihistorian näkökulmasta!

Haluatko tietää mitä Mäntymäellä tapahtui 1960-luvulla kevätiltaisin? Tai mikä oli kaupungin suosituin kohtaamispaikka seksuaalivähemmistöille? Liity mukaan opastetuille kierroksille, jotka johdattavat sinut menneisyyden Helsingin kaduille, koteihin, baareihin, puistoihin ja pusikkoihin queer-näkökulmasta. Kierroksella tutut paikat ja luutuneet käsitykset saavat uusia näkökulmia.

Opastus on suomeksi, vapaa pääsy. Oppaana toimii Annina Wallner.

Kaupunginmuseoon käydään Aleksanterinkatu 16:n porttikongin ja sisäpihan kautta. Museoon pääsee myös Katariinankadulta, Goviniuksen pihalta ja kahvilan kautta, mutta ainoastaan Aleksanterinkatu 16:n sisäänkäynti on täysin esteetön.

Kaupunginmuseo on liikkumisesteetön. Museon tiloja on useammassa kerroksessa (1., 2., ja 4. krs.) Jokaiseen kerrokseen pääsee sekä invahissillä että portaita pitkin. Info, naulakot ja WC:t sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa, samoin kuin Museokauppa ja kahvila El Fant.

Museon infopisteessä, Museokaupassa sekä näyttely- ja kokoustiloissa on induktiosilmukka.

Lemmikkieläimillä ei ole pääsyä museoon, mutta palveluskoirat ovat lämpimästi tervetulleita avustaessaan omistajaansa vierailun aikana.⁣⁣

Kaupunginmuseon kuunneltava sanakartta kuvailee, miten museoon pääsee ja miten siellä liikutaan. Kuuntele sanakartta täältä.

Tiedot

Päivämäärä:
14.11.2023
Aika:
17:00–18:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat/helsinkia-queeristi-opastus-suomeksi/

Tapahtumapaikka

Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16
Helsinki,
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Helsingin kaupunginmuseo