Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Esittelyssä sateenkaarihistorian hakusanakirja 

27.11.2020 klo 18:0019:00

Vapaa
Teksti violetilla taustalla: Esittelyssä sateenkaarihistorian hakusanakirja.

Vuonna 2021 verkossa julkaistaan Sateenkaarihistorian hakusanakirja. Siihen on kerätty sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen viittaavia hakusanoja teksteistä, joita on julkaistu Helsingin Sanomissa vuosina 1904–1939.  

Sateenkaarihistoriakuukauden kunniaksi järjestettävässä tilaisuudessa dosentti Tuula Juvonen ja hänen tutkimusavustajansa keskustelevat tekeillä olevasta verkkosanakirjasta ja sen laatimisesta. He kertovat hakusanakirjan syntyajatuksesta, esittelevät sen toiminnallisia piirteitä ja tekevät poimintoja sanakirjaan sisällytetyistä sanoista ja uutisista niiden takana. Mistä puhutaan silloin kun keskustelun kohteena on demooninen elämys, eroottinen merkillisyys, miehen pukuun kätkeytyminen, miessukupuolelliset taipumukset tai sukupuolihairahdus? Mikä oli Sapho-ooppera, tai näytelmä Siitä suu vaikenee? Mitä tapahtui Aleksanterin teatterissa tai Etsivän poliisin toimesta? 

Tervetuloa yllättymään siitä, millaista sateenkaarihistoriaa kaikille avoimista Kansalliskirjaston digitoiduista sanomalehdistä löytyykään! 

Zoomissa toteutettavan tilaisuuden järjestäjät: Tuula Juvonen ja tutkimusavustajat, Tampereen yliopisto ja Sateenkaarihistorian ystävät ry.  

Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 26.11. tässä linkissä olevalla lomakkeella: https://forms.gle/6LL87qNiQFgEfma49
Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille tapahtumapäivänä 27.11. aamupäivällä. Tapahtuma on suomeksi.
Tervetuloa!

Lisätietoja:
Kaura Raudaskoski
sihteeri@sateenkaarihistoria.fi

Tiedot

Päivämäärä:
27.11.2020
Aika:
18:00–19:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Online

Järjestäjät

Sateenkaarihistorian ystävät
Tuula Juvonen ja tutkimusavustajat, Tampereen yliopisto