Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Esihistoriallisten asenteiden museo

22.10.20226.4.2023

8€ - 18€

Esihistoriallisten asenteiden museo on kulttuurihistoriallinen näyttely sukupuolesta ja tasa-arvosta. Kautta historian sukupuoli on muovannut ihmisen elämäntarinaa ennalta asetettuun suuntaan – ehkä tarinat saavat tänään jo muodostua vapaammin?

Esihistoriallisten asenteiden museo on kulttuurihistoriallinen näyttely sukupuolesta ja tasa-arvosta. Sukupuolta on pitkään pidetty yhteiskunnallisesti tärkeänä ihmistä määrittävänä tekijänä, ja sen vuoksi ihmiset ovat asettuneet eriarvoisiin asemiin. Näyttelyllä halutaan tuoda esiin vanhentuneita ajatusmalleja sekä sukupuolinormeja ja kannustaa museon asiakkaita keskustelemaan niiden tarpeellisuudesta. Näyttelyssä tarkastellaan sukupuolen teemaa esihistoriasta nykyaikaan pohdiskellen samalla, mikä asenteissa ja tasa-arvossa on matkan varrella muuttunut ja minkä soisi vielä muuttuvan. Näyttelyssä voi myös testata kuinka etuoikeutetussa asemassa itse onkaan.

Näyttely on toteutettu yhteistyönä Plan International Suomi -lastenoikeusjärjestön kanssa, ja sen keskiössä ovat Lappeenrannan museoiden omat kuva-, esine- ja taidekokoelmat, joita on näyttelyä varten tarkasteltu nykyaikaisin silmin tasa-arvon näkökulmasta. Kansainvälistä ilmettä näyttelyyn puolestaan tuovat Plan Internationalin historialliset kuva-aineistot järjestön alkutaipaleelta sekä suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskus Villa Karon ja Plan Suomen yhteistuottama tanssitaiteellinen lyhytelokuva. Näyttely on avoinna 6.4.2023 asti.

Saavutettavuus:

Etelä-Karjalan museo toimii Lappeenrannan Linnoituksen pohjoiskärjessä. Linnoitus sijaitsee mäen päällä, ja alueella on mukulakivetystä, joka saattaa hankaloittaa liikkumista. Linnoitukseen on pääsy autoilla. Parkkipaikkoja löytyy sekä Linnoituksesta että Linnoituksen ulkopuolelta. Matkaa rautatieasemalle on noin 2 km, ja linja-autot kulkevat noin 0,5 km päästä. Etelä-Karjalan museo on saavutettavissa myös pyörätuolilla. Museossa on käytössä induktiosilmukka.

Tapahtumapaikka

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15 (Lappeenrannan Linnoitus)
Lappeenranta, 53900 Suomi
+ Google Map
Puhelin
05 616 2255
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Lappeenrannan museot
Sähköposti
museot@lappeenranta.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto