Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Different from the Others (Helsinki International Film Festival)

19.9.202123.9.2021

10€
Elokuvan kansikuva. Violetilla taustalla kehyksissä kaksi miesoletettua henkilöä, joista toinen on syleilemäisillään toista.

Different from the Others näki päivänvalon toukokuussa 1919, tasan kuukausi ennen I maailmansodan virallisesti päättänyttä Versailles’n rauhansopimusta.

Viulutaituri Paul Körner ihastuu oppilaaseensa Kurt Sieversiin. Sieversin vanhemmat epäilevät miesten suhteen laatua ja yrittävät naittaa Kurtin rikkaalle leskelle. Kun kuvio menee myttyyn, vanhemmat konsultoivat tohtoria, joka selittää heille neutraalisti pojan homoseksuaalisuudesta.

Tohtoripa ei olekaan mikä tahansa puoskari vaan aito ja oikea Magnus Hirschfeld, tunnettu seksologi, joka perusti ensimmäisen seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavan järjestön. Elokuvan toisena käsikirjoittajana Hirschfeld kuvasi homoseksuaalisuutta ajalle epätyypillisen myötätuntoisesti. Elokuva liittyi Hirschfeldin pyrkimykseen kumota Saksan rikoslain pykälä 175, joka kielsi miesten väliset seksisuhteet.

Elokuva tehtiin poikkeuksellisena aikana. Sensuuri oli lakkautettu 1918, mutta kun se palautettiin kaksi vuotta myöhemmin, Different from the Others kiellettiin.

Elokuva ei ole säästynyt kokonaan, mutta säilyneistä katkelmistakin muodostuu kirkas kuva: tällä kertaa luonnehdinnat ”ainutlaatuinen” ja ”aikaansa edellä” eivät sisällä liioittelun häivääkään.

Teksti: Pyry Waltari

Säestys pianolla: Matias Tyni.

Sisältövaroitukset: Homofobia, väkivalta

Näytökset

19.9. klo 14:15 Kino Regina
23.9. klo 18:45 Kino Regina

 

Tiedot

Alkaa:
19.9.2021
Loppuu:
23.9.2021
Hinta:
10€
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://hiff.fi/elokuvat/p-s-burn-this-letter-please/

Tapahtumapaikka

ks. kuvaus

Järjestäjä

Helsinki International Film Festival
Puhelin
010 315 6100
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto