Etusivu / Hae apurahaa sateenkaarihistoria-aiheiseen toimintaan!

Hae apurahaa sateenkaarihistoria-aiheiseen toimintaan!

Ihmisiä seisomassa pienessä tapahtumassa ja kuuntelemassa henkilöä, joka esiintyy mikrofoniin.

Sateenkaarihistorian ystävät ry jakaa joukon pieniä apurahoja ruohonjuuritason toimijoille, jotka haluavat järjestää sateenkaarihistoriaan liittyvää toimintaa. Apurahoilla yhdistys haluaa tukea varsinkin vähemmälle huomiolle jäänyttä sateenkaarihistoriaa esille nostavaa, paikallista toimintaa. 

Hakuaikaa on 22.10. klo 23:59 saakka, ja hakemuksia käsitellään 23.10. alkavalla viikolla. Hakemuksia voidaan käsitellä ja hyväksyä jo hakuaikana, mikäli hakija pyrkii järjestämään toimintaa vuoden 2023 sateenkaarihistoriakuukauden puitteissa marraskuussa. Apurahaa voi käyttää vuoden 2024 loppuun saakka.

Yksittäisen apurahan suuruus on 500 euroa, ja apuraha voidaan myöntää kymmenelle eri hakijalle. Rahaa voi hakea yhdistys, yhteisö, työryhmä tai yksityishenkilö. Toiminta voi olla tieteellistä, taiteellista tai yhteisöllistä. Se voi olla esimerkiksi keskustelutilaisuus, näyttely, opastettu kierros, työpaja tai jotakin muuta. Toiminta ei voi olla kaupallista. 

Rohkaisemme punnitsemaan toiminnan eettisyyttä ja hyviä, tasavertaisuutta ja turvallisuutta edistäviä käytäntöjä. Apurahaa voi hyvin käyttää myös esimerkiksi jo suunnitteilla olevan tapahtuman saavutettavuuden kehittämiseen.

Yhdistys tekee avustuspäätökset harkinnanvaraisesti hakemusten perusteella. 

Edellytyksenä apurahan saamiselle on, että saaja sitoutuu tuottamaan toteutuneesta toiminnasta materiaalia, joka voidaan SHY:n toimesta julkaista ja/tai arkistoida, kuten valokuvia tai tekstiä. Kyseessä voi olla esimerkiksi tapahtumaraportti, blogikirjoitus, taiteellisen työn tai työpajan dokumentaatio jne. Yhdistys voi mielellään tapauskohtaisesti tarjota toiminnalle näkyvyyttä omissa viestintäkanavissaan osallistuen esimerkiksi tapahtuman ennakkotiedotukseen.

Tarvittaessa yhdistys ottaa hakijaan yhteyttä pyytääkseen lisätietoja hakemukseen.

Hakemuslomakkeelle pääset tästä alta: