Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Minun museoni -kirjoituskutsu

20.6.202430.11.2024

Free

Miltä museossa käyminen tuntuu? Minkälainen merkitys museoilla tai niiden yksittäisillä näyttelyillä on ollut elämässäsi? Koetko olevasi osa museoiden esittämää kulttuuria tai historiaa? Onko sinun kulttuuriperintösi esitettynä museossa?

Helsingin yliopiston ”Kokoelmien kosketus: Museot tunnetyön kenttänä” -hankkeessa olemme kiinnostuneita museoiden ja niiden kokoelmien merkityksestä sosiaalisen yhteenkuuluvuuden rakentajana: siitä keiden ääni suomalaisissa museoissa kuuluu ja kenen kulttuuri niissä näkyy. Kysymme mikä museoissa koskettaa, tai miksi ne ovat jääneet etäisiksi. Hankkeessa kerätään museomuistoja ja -kokemuksia muiltakin kuin sateenkaari-ihmisiltä, mutta olisi kuitenkin kiinnostavaa ja tärkeää saada myös erilaisten vähemmistöjen ääniä kuuluviin. Yksi hankkeen puitteissa tehtävistä osatutkimuksista käsittelee queer-teemaa museoesineiden kautta.

Voit osallistua tutkimukseen vastaamalla kirjoituskutsuun ja kertomalla meille suhteestasi museoihin. Toivomme saavamme moniäänisiä vastauksia erilaisilta ihmisiltä ympäri Suomea.

Kirjoituskutsu on auki 30.11.2024 saakka. Pääset osallistumaan klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja lähettämällä vastauksesi linkistä avautuvan lomakkeen kautta.

 

Kirjoituskutsu: https://redcap.link/vi05nhd3

Lisätietoa hankkeesta: helsinki.fi/kokoelmien-kosketus

Tutkijat: Pia Olsson, Johanna Pohtinen, Inkeri Hakamies, Anna Rauhala

Hanketta rahoittaa Koneen säätiö.

 

Kuva: Yehia Eweis/ Helsingin kaupunginmuseo

 

Esteettömyystiedot: ei teksti puheeksi -toimintoa, ei selkokielistä versiota, vain suomenkielinen versio, kirjasinkokoa voi muuttaa

Tiedot

Alkaa:
20.6.2024
Loppuu:
30.11.2024
Hinta:
Free
Kotisivu:
https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=NDWETWC7HJXHRXDF

Tapahtumapaikka

Verkkotapahtuma

Järjestäjä

Kokoelmien kosketus: Museot tunnetyön kenttänä -hanke
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto