Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

TUKKIBUTCHIT

8.8.2024 klo 19:0024.8.2024 klo 20:30

8€ - 20€

Eletään 1900-luvun alkua jossain päin Suomea. Pienen kylän tunnelma sähköistyy, kun joukko lesboja tukinuittajia rantautuu ja pyytää kylästä kortteeria. Vaarallisten koskien ja raskaan uittotyön lomassa tukkilaisilla on aikaa pyörittää kylän neitoja tanssilavoilla. Pappilan rauhaan kaupungista lähetetty remuava ylioppilas Anni iskee oikopäätä silmänsä tukkilaisjoukon hurmuriin Lenitaan. Parin nopeasti etenevä lempi kismittää Lenitan erottamatonta aisaparia Mantaa, joka puolestaan yrittää löytää selvyyttä omiin tunteisiinsa kylän opettajattaren helmoista. Vaan mitä ajattelee ruustinna kylän vallanneesta levottomuudesta? Entä kuka voittaa tukkilaiskisat?

TUKKIBUTCHIT lyö leikiksi suomifilmien ja kyläteatterien lavoilta tutun myyttisen mielikuvan lemmenkipeistä tukinuittajista. Vakavamielinen voisi virkkoa, että punomme kuvitteellista lesbohistoriaa osaksi nostalgista tarinaperinnettä, josta toistaiseksi olemme jääneet osattomiksi. Vekkulimpi puolestaan luonnehtisi, että halusimme kerrankin nähdä itsemme avaamassa aitan ovia. Niin tai näin, takaamme että tämän teatterikappaleen ajanvietearvo on melkoinen ja sävy monista peräti repäisevistä kohtauksista huolimatta sivistynyt!

Jos Te olette halunnut ilahduttaa iltaanne kesäteatterinäytelmällä ilman ikävystyttäviä heterojuonenkäänteitä tai itikanpuremia (sillä tämä teos esitetään mukavasti sisätiloissa), tämä näytelmä sopii juuri Teille!

Työryhmän prosessia ohjaavia periaatteita ovat yhteisöllisyys, ilo, sekä lesbo- ja queer-solidaarisuus. Työryhmään kuuluu lesboja, queereja ja ystäviä.

Tiedot

Alkaa:
8.8.2024 klo 19:00
Loppuu:
24.8.2024 klo 20:30
Hinta:
8€ - 20€
Kotisivu:
https://ilvesteatteri.fi/tukkibutchit/