Tapahtumatallenteet

Linkit ovat aakkosjärjestyksessä julkaisijan mukaan.

Kerro meille löytämistäsi suomalaisista sateenkaarihistoriaa käsittelevistä julkisista esityksistä tai luennoista sähköpostitse (info@sateenkaarihistoria.fi) tai sivun alalaidassa olevalla lomakkeella!


Vanhan roosan värinen PowerPoint-diaesityksen kansikuva, jossa käsinkirjoitusta ja englanninkielinen otsikko The Silent Lesbian, tekijänä Eva Isaksson.

Isaksson, Eva: The Silent Lesbian Activist

Linkki esitykseen


PowerPoint-esityksen kansikuva, jossa violetilla pohjalla kaks vaalean violettia Venus-symbolia toisissaan kiinni. Alla englanninkielinen otsikko Looking Back to Early 1980s: newsletters, photos, notebooks. Tekijänä Eva Isaksson.

Isaksson, Eva: Looking Back to Early 1980s: Newsletters, Photos, Notebooks

Linkki esitykseen


Kansallismuseo: Moninainen menneisyys – Suomen sateenkaarihistoria

Videolla sukupuolen ja seksuaalisuuden teemoihin erikoistunut historiantutkija Riikka Taavetti pohtii historian tulkintojen merkitystä Suomen moninaisen menneisyyden esittämisessä. Minkä takia tiedämme niin vähän suomalaisista historiallisista lhbtiq-henkilöistä? Minkälaisia haasteita historiallisten henkilöiden sukupuolen tai seksuaalisuuden määrittelyyn jälkikäteen liittyy – ja miten kansallinen museo voisi kertoa moninaisemmin Suomen historiasta?

Linkki Youtube-videoon


Kansallismuseo: Suomalaista sateenkaarihistoriaa rakentamassa

Suomen väestö ja historia on ollut kautta aikojen moninainen. Miksi kuitenkin tunnemme niin vähän sateenkaarihistoriallisesti merkittäviä henkilöitä Suomen historiasta? Vai tarvitseeko meidän edes tuntea?

Suomalaisesta sateenkaarihistoriasta, sen tutkimuksesta ja tutkimukseen liittyvistä haasteista luennoivat sukupuolen ja seksuaalisuuden teemoihin erikoistuneet tutkijat Riikka Taavetti Helsingin yliopistosta ja Tuula Juvonen Tampereen yliopistosta.

Luento järjestettiin Kansallismuseon Auditoriossa 11.9.2020 osana Helsinki Pride -viikkoa.

Linkki Youtube-videoon


Rita Paqvalén puolikuvassa pitämässä esitelmää.

Rita Paqvalén: Minoritet i minoritet: från tofslor och vifslor till regnbågsankor

Videolla Rita Paqvalén lähestyy (ruotsiksi) sateenkaarihistoriaa Suomessa ja kysyy minkälaisia jälkiä ruotsinkielinen väestö on jättänyt yhteiseen queerhistoriaamme?

På videon diskuterar Rita Paqvalén om den finländska queerhistorien och om de spår den svenskspråkiga minoriteten i minoriteten har lämnat i den.

Linkki videoon Yle Areenassa


Vinkkaa

Vinkki
Vapaaehtoinen kenttä: voit halutessasi jättää nimesi ja vaikka yhteystietosi, jos haluat meidän ottavan sinuun yhteyttä.
Lyhyt kuvaus ehdottamastasi sisällöstä.
Tällä valintaruudulla torjumme bottien lähettämiä viestejä.